Grisjobb och finjobb. Del 2. Om kraftig dagg...

Det finns faktiskt en charm i att jobba utomhus även när det regnar. Förutsättningen är ju naturligtvis att man har bra grejor, och att man vet att man kan styra jobbet en smula. I det här läget hade vi oroligt kikat uppåt ett bra tag, och tänkt: "Nä, vi hinner nog..."
Det gjorde vi inte. Men eftersom jag var den som envisats hävdat att det inte skulle hinna börja regna, var jag ju tvungen att vidhålla att det på sin höjd var att betrakta som kraftig dagg...
Jag kan ju nämna att när man slaktat en gammal ventilationshuv och det ser ut såhär - då blir man en smula misstänksam. För att inte tala om hur det luktar. Och det luktar på alla tak. Det är inte alls så att det skulle lukta speciellt bara för att det råkar vara i Tensta, dumskallar.
Härsket, ingrott fett som suttit i rören i många, många år - det luktar inte särskilt trevligt nej...
Vi hade ju monterat den där tuppen, och nu var det dags att använda den, för att få upp grejor som är en smula för stora för uppstigningsluckan. Alltså laddade vi en BigBag (i bakgrunden), och sen vidtog en av mina paradgrenar. Sittande rodd!!!
Såhär i halvlek finns det alltid anledning att sätta sig ner och fundera på vad vi skulle ha gjort annorlunda. Det är bara att konstatera att den lilla, lilla latmasken i en har gjort avsevärt mer skada än nytta. Självklart ska man ha bra arbetsställning även häruppe, det ska finnas upplagsbockar, tillräckligt med strömkällor och belysning.

3 kommentarer:

Det fett som du hittat i kanalerna ska tydligen vara kvar där, sedan ett antal år tillbaka så ska Imkanaler i bostäder inte sotas för det är minimal brandrisk!!??
Det har Sveriges Riksdag Bestämt, livligt applåderade av "Fastighetsägarna", därav luktar det illa på din arbetsplats, vem gör rent kanaler när det inte "behövs"!?
Visst verkar det bra, för boendet och inomhusmiljön mm.
Nyss hittat din blogg och den kommer att läsas!

 

Så numer är OVK frivillig???

 

OVK på den fastigheten, en god gissning är vart nionde år...
(mekanisk frånluft)
Hur mycket fett och damm blir det på 9 år, mycket!!
(sotning av imkanalerna i bostäder, utfördes förr, låt säga 15 år sedan, vart 3:e år, sedan vart 6:e, numera ingen sotning alls!)
Idag sotar man bara restaurangkök/storkök.