Är detta moderaternas ståndpunkt? Wykman skämmer ut sig


På sin Facebooksida kommenterar den alltid lika balanserade Niklas Wykman de tragiska händelserna i Medelhavet, när israeliska kommandosoldater bordat Ship to Gaza, med orden:

"Bra att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Hamas förtrycker och förföljer gazaborna samtidigt som de överst på dagordningen har att utrota Israel. Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare."

Vän av ordning undrar då stillsamt om detta är den officiella moderata ståndpunkten i frågan. Niklas Wykman är inte vem som helst, utan ordförande i det ledande regeringspartiets ungdomsförbund. Att han sedan är mer än lovligt pubertal är en annan sak; utomlands kommer han att få uppmärksamhet som heter duga.
Förra gången han var lös och krävde att svenska fallskärmsjägare skulle frita Dawit Isaak, kom det att skapa månaders arbete för folk som jobbar med att värdera stämningar i andra länder. Och att lugna ner känslorna i Eritrea.

Wykman är en dumskalle. Frågan är vad hans parti nu säger.
Ett klokt påpekande jag fått är att han är precis lika våldsförhärligande som många andra som inte behöver ducka, blöda, döda eller dö. De blodtörstigaste är alltid de som sitter tryggt.

Scaber Nestor om saken, med skärmdump och allt.

Bilden? Aktuell idag