LO ska inte göra filmer. Ta oss på allvar istället

  Landsorganisationen i Sverige, LO, gillar inte Reinfeldts Sverige. Med all rätt. Det gör inte jag heller. De flesta av LOs medlemmar gillar inte heller Reinfeldt. Frågan är hur man ska bära sig åt för att få bort honom.

  Jag själv hör till de där som har bättre idéer, och tror på att om människor får höra om de där idéerna så är de antagligen kloka nog att välja rätt. Och om de inte väljer rätt ligger förmodligen inihelvete mycket i hur de fått höra om det.

  Ända sedan jag var liten har jag träffat på människor som, likt ovanligt liderliga frikyrkopredikanter, har varit inriktade på att avslöja HÖGERN. Demaskera ondskan. Äntligen få valmanskåren att se den direkta kopplingen mellan Bohman-Adelsohn_Bildt-Lundgren-Reinfeldt och världsvälten, pedofili, vapenhandel och priset på pilsner.

  De har inte lyckats nå'vidare, skulle man kunna säga.

  Därför att även när vi petat loss kakorna av populistiskt ointressant dravel, och löpsedlar om politikerlöner och inkompetens, så kommer de allra flesta att göra ett alldeles frivilligt val. Som nästan alltid baseras på VAD ett parti VILL göra. Man kommer INTE att rösta bort någon därför att hans politiska motståndare beskyller honom/henne för vanskötsel och valhänthet.

  Det funkar inte så.

  Därför har de politiska broilrarna, PR-människorna, de där som har politik som jobb fast utan att vara politiker, skjutit sig i foten som bara faen när de producerar en film om Reinfeldts Sverige.

  Det är säkert rätt och riktigt. Det finns mängder med människor som kommit i kläm i det nyliberala köket. Det finns inte en borgerlig väljare som är omedveten om kissblöjor, om PISA-resultat, om helgstängt försvar, om bostadsbrist eller om ungar som aldrig får ett jobb.

  Men de kommer inte att rösta annorlunda om man inte talar om vad man VILL. Konkreta förslag. Finansierade satsningar. Tala sanning om a-kassan, om sjukpenningen. Berätta att det kommer att kosta både tid och pengar att reda upp saker, och att många kommer fortsätta sitta i skiten även med Löfvén som statsminister.

  Det är sånt som får människor att rösta på ett annat parti. Inte att LO en gång till ska berätta sanningen om Reinfeldts Sverige. Det är att ta människor på allvar - våga prata om det, för att parafrasera en känd hashtagg på twitter.

 Men är man ombudsman eller en av de där liderliga frikyrkopastorerna har man säkert gjort highfive med varandra under hela dagen, och tänkt att "nu jävlar åker han, Reinfeldt".

  Suck. Så fel.

0 kommentarer: