Jag vill ha en hearing om byggolyckorna!!!


Man är ju inte mer än människa. Därför puffar jag idag för att jag är intervjuad i LO-tidningen här. Lite stolt är man ju över att en del blogginlägg sprids mer än andra
Dessutom kan jag ju inte låta bli att beklaga Bo Antonis inställning, när han förkastar idén om en hearing. Jag är jävligt nyfiken på vad han tycker att vi ska göra istället? Och vad han tror att en hearing skulle innebära. Vi ska tydligen invänta utredningarna om de här senaste dödsfallen.

Ursäkta, men det där är ju där vi är. Och INGET händer!!!!


Vi VET vad som är fel. Frågan är VEM som ska se till att det blir bättring. VAR ligger systemfelet? Det är precis vad en hearing skulle handla om, inte nån slags folkdomstol. Man kan ju ha såna om det mesta.... Men om Bo Antoni och Sveriges Byggindustrier har en bättre idé, som är oprövad, så varsågoda! Kläm fram med det.


Bilden? Begrip det den som kan....

6 kommentarer:

Lär folk att inte slarva istället.

 

Fy fan vilken låg kommentar, fattar du att det är riktiga människors dödsolyckor inom arbetslivet som du hånar? Jäkla idot.

 

Det är bara oärliga människor
som skriver kommentarer anonymt!

 

Det ligger en del i det Anonym skriver. Det finns många sätt att förbättra byggarbetsmiljön.

Slarv är helt klart en bidragande orsak till olyckor i byggbranschens (och i andra branscher) OCH det slarvas i byggbrancshen - på alla nivåer!

Vem som slarvar är dock ingen självklarhet. Det kan vara byggnadsarbetaren själv, arbetsledningen eller projektören eller arbetsmarknadsministern. Troligtvis allihop!

Frågan är VARFÖR vi slarvar. Hoppas en hearing tar upp alla aspekter från stress, dålig planering, ledarskap, personligt ansvar och arbetarskyddet!!!

Mvh en annan som är anonym... :)

PS. Det är bra att du drar i detta Calle. Bra artikel dessutom. Hoppas jag kan bidra på nå´t sätt!

 

Anonym kan vara stolt över att bidra med en av de vanligaste fördomarna om olyckorna på byggena - att det skulle vara den enskildes ansvar.
Nu är det inte så - i stort sett alla dödsolyckor på sista tiden har varit annans orsak. Nån annan har slarvat, eller nån har inte gjort sitt bästa, eller nån - som i Kista - trodde att han gjort rätt.

 

En sk hearing kan ju ge uppmärksamhet men egentligen vet ju de flesta var felet ligger. Här är ju ganska lätt att se orsak och verkan.