Ännu fler skiljer sig - underbart!!!!


En kompis petar på mig och undrar efter ett inlägg jag skrev om skilsmässor för ett tag sen. Han har läst i Metro att allt fler skiljer sig, och mest i Stockholm.

Jippi!! Fler som får möjligheten att vara lyckliga! För det är ju det saken handlar om - i Sverige 2011 behöver vi inte klänga fast vid varandra som drunknande i storm på en livbåt (stiligt, eller hur!!!) utan vi kan, förhoppningsvis i samsyn, dela på oss. Och leva om än inte lyckliga, så i varje fall lyckligare.

Och nej, jag är inte med i nån sammanslutning för Kärnfamiljens utrotande. Mina ungar har flera kärnfamiljer, och är det nåt fel på det?

Jag kan lova att redaktörerna för de där söndagsbilagorna, ni vet det journalistiska avskrädet, just nu lägger upp stora planer för hur de både ska kunna skriva om drömbröllopet och hur man lever som singel...

Just det ja, mitt tidigare inlägg Hur mycket ska man kämpa är här, och en blogg med det fantastiska namnet Akademiker Söker Fru här
Hyenamedier: Expressen, Aftonbladet, DN, Svd, Nyhetskanalen

3 kommentarer:

I Stockholm är det väl inte konstigt folk skiljer sig.
Det dräller ju av Moderater, och vem fanken vill vara ihop med en egoist.
Skulle jag vara moderat skulle min fru gå ifrån mig direkt och skulle min Fru vara Moderat hur fanken skulle jag stå ut.
Kanske ändå olk börjar inse att moderater de går bara inte vara med de ska bort.
De mördar ju folk men på ett fegt sätt detta genom att skapa en sjukskrivningslag så sjuka begår självmord.
De nya moderaterna borde heta de nya mörderaterna eller skillsmässopartiet.

 

http://www.ted.com/talks/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice.html

Den förklarar varför vi skiljer oss mer och mer för varje år, (speciellt i städer) och varför det inte alls kanske är så bra som bloggförfattaren tycker.

 

Han har ju en helt annorlunda utgångspunkt. Och luktar rätt mycket traditionell familjesyn. Men tack för tipset