Kom till Järfälla, AIK!!!


Får höra att AIK kan tänka sig bygga en alldeles egen arena, när deras interna arenagrupp nu beslutat sig för att säga nej tack till Swedbank arena (många arenor där). Gärna norr om stan. Annars förespråkar de numera Stockholmsarenan, trots uppgivet ylande från fansen. Men det vore kanske bra om fansen insåg att numer finns det gott om folk i Solna som inte är AIK-are, och som ärligt talat nog hellre ser klubben och dess anhängare nån annanstans.

Oavsett realismen i det hela, för det finns en del att säga om det, är de i såna fall varmt välkomna till Järfälla, en hyfsat obetydlig - jo, så är det kära grannar - kommun nordväst om Råsunda. Här finn mark, här finns kommunikationer. Behövs det kan jag riva några hus så ett nytt stadion får plats. Annars finns det en del av Barkarby Flygfält som mycket väl kunde passa - i anslutning till Akalla T-banestation, där man en gång ändå har funderat på en hockeylada...

Det må vara drömmar, men fortfarande är det rätt skönt att tron på idealismen och de galna idéerna får finnas nånstans. Och egentligen - hur galet är det? Varför samsas med Djurgården och Bajen på Stockholmsarenan, eller sitta själva på ett ödsligt Swedbank Arena, när man kanske kan dela verksamhet med BP och en driva norrortsklubbar?
Gnagarforum har jag läst att den rapport som AIKs arenagrupp presenterat tydligen ska vara ett förhandlingsunderlag - och det verkar onekligen som en del folk med egenintresse i saken skriver där - men det vete fan. Sträcker man upp fingret i luften bland fansen finns det en djup motvilja mot att sätta sig på Swedbank Arena. En motvilja som AIKs styrelse nog ska passa sig för att nonchalera.
Dessutom - det pris AIK skulle få betala för att spela på Swedbank arena är ju definitivt. Medan eventuella intäkter, i bästa fall, är förhoppningsfulla. Om de skulle visa sig vara orealistiska faller ju klubben som en sten. Låter det kul nån?

Så välkomna till Järfälla - vi skulle behöva ett hemmalag!


Och rubriksättare på Aftonbladet - Stockholmsarenan ligger INTE på Södermalm. För helvete!!!!