Klara besked från Maud om Vattenfall


Man kan nog påstå att fru Olofsson börjar bli en belastning för regeringen. Idag har hon enligt bedömare kommit till korta i debatten om Vattenfall. Ni vet, det där hon inte skötte innan hon gick över till att inte sköta SAAB.

- Folkpartiet säger öppet att man ska sälja vissa delar av Vattenfall. I en frågestund här i riksdagen sa statsministern att staten ska stå kvar som majoritetsägare. I ett annat svar sades att de ska vara minoritetsägare. Vi vet inte vilket som gäller. Och det vet antagligen ingen utanför regeringskansliet heller, säger Alf Eriksson, som är socialdemokratisk ledamot,

Det här känns inte bra. Jag vill faktiskt att vi ska ha en regering som regerar, även om de har en agenda som jag tycker är heltokig. Men en minister som verkar helt ofokuserad känns...läskigt. Eller desperat. För när hon nu nomineras som riksdagskandidat från Stockholm så handlar det inte alls bara om att leka vallokomotiv. Det handlar om att få sitta i riksdagen, för det finns nog goda möjligheter att man tappar bort henne i Västerbotten.
Det är ju som bekant så att man inte kan åka nerför ett vattenfall i en tunna bara litegrann...
Bilden? Niagarafallen....