För många kockar i skogen. Om att toppa laget

När man presenterar en sak ska man inte vara för många. Det tar det vi kallar fokus från saken. Just nu är det för många som ska tala om vilken politik som socialdemokraterna ska föra, och det kryllar av förslag. Det är så många att man knappt kan sålla fram de som är extra viktiga.
Kort och gott måste en framtida politik handla om att investera i jobben, att inte låta barn och unga ta smällen och att fördela bördorna solidariskt. Sen kan man naturligtvis också tala om - ofta - att regeringen inte bara satsar för lite. De satsar totalt fel, där den ena luftmiljarden efter den andra kommer att gå upp i blårök.
Men man kan inte ha trettioelva personer som ska berätta det här. Det räcker med två - Mona Sahlin och Thomas Östros. Vi behöver inte alls glömma laget bakom, men det är de två som ska föra fram politiken. Och alla förslag som kommer från rådslagen är kanske inte såna som måste lyftas fram.

1 kommentarer:

Det jag framförallt tror är viktigt är just att man måste börja diskutera politik. Inte bara försöka bemöta alliansens politik utan faktiskt tala om vad Socialdemokraterna vill göra.
Som allmänintresserad men inte invigd i de närmaste kretsarna är det väldigt svårt att se någon linje i Socialdemokraternas politik nu. Du nämner solidaritet, orden solidaritet och humanitet är två starka ord jag tror man kan luta sig på.