...och vem har förtroende för Gruvtolvan?


Inte jag i alla fall. Aldrig haft, och det minskar dag för dag. De lever kvar i en klasskampsretorik och på minnena av Malmfältsstrejken. De verkar ha satt i system att välja ordförande som talar innan de tänker. Det är ungefär lika illa med en del andra som yttrar sig i den borgerliga tidningen, och ja, jag är ytterst misstänksam mot såna tidningar i valtider.
Historien har lärt oss att tidningar startar man för att man vill påverka, och det är minst lika illa idag som det var för tjugo år sen. Man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att tycka att både rubriksättning och text är hantverk av lydiga gossar.
Det kan ju vara bra att veta att flera av de som yttrar sig i artikeln inte alls kommer vara med på det ordinarie mötet med LO:s styrelse. De sitter inte i styrelsen och det är inget krismöte. Taktik, helt enkelt...
Och det hela är precis som vi tidigare sagt ett sätt att komma från valets kärnfåga - saknar man argument får man gå på person, och förmodligen har attackerna bara börjat. Det här är en skitsak, och det är trist att nyttiga idioter som Harry Rantakyrö inte begriper det. Å andra sidan är det ju svårt att ta nån på allvar som ena veckan attackerar IF Metall för deras krisuppgörelse med arbetsgivarna, för att själv strax efteråt göra precis samma sak. Men det var säkert skillnad för honom...

Bilden:Så blir det när luften tar slut. Fast det är snygga fälgar....

3 kommentarer:

De som tycker att skattefusk är en skitsak bara för att det begås av LO-toppar använder dubbelmoral.

Det är inget som står i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar om likhet inför lagen.

Vi kan heller inte ha ledare som som säger en sak men gör något annat.

Jonny S

 

Och Lars Törnman försitter naturligtvis ingen chans att få lite publicitet.
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2855217

 

Man ska vara försiktig med vad man kallar saker. Skattefusk förutsätter att man faktiskt tjänar pengar på något, eller att man döljer något.
Det har inte varit några problem att hitta de här uppgifterna. Inte för Skatteverket heller, om de hade velat. Så vari ligger fusket?
Som jag förstår det har Wanja fått veta av skattejurister att det här inte ska tas upp till granskning i Sverige. Och om en expert säger till dig att en sak är OK - skulle du springa vidare och kolla det en extra gång?
Rikta in din ilska på saker som är viktiga istället. Det här är en skitsak.