Klä dig i rött till valet!!!


Kamrat - sätt på dig en röd tröja, en jacka. Ta fram den gamla röda kavajen från åttiotalet, eller dina röda skor. Vi måste visa varandra att vi finns! Och vad är bättre än att fram till den 7de juni tala om för världen var man står?


Oavsett vem man röstar på, är det en lättnad att veta att man inte är den ensamma rösten som ropar. Det här valet handlar om ett rött eller blått Europa - så varför inte visa var du står? Och sprid det - låt Sverige bli ett land där den röda färgen, kärlekens och passionens färg, syns. Visa att vi är så många som faktiskt bryr oss!!16 kommentarer:

Hittar inget rött parti som är religiöst neutrala. De bekänner sig alla till den kristna tron genom sitt ledarskap i svenska kyrkan. Varför skulle sådana partier inte låta religionen färga övriga beslut? det är inte trovärdigt.

 

Skilj på fack och parti.

 

Bra idé! Jag har ett par riktigt sjysta röda stövlar. Och en röd jacka också, faktiskt.

Tillhör dessutom den lilla skara som helst röstar på själva valdagen, känns lite högtidligt så där. Men uppmanar förstås alla och envar att gärna förtidsrösta, så att de inte missar det.

 

Nineve - det där fattade jag inte.
John Apse - jag släpper fram dig bara för att göra narr av dig. Du hör till de där återkomkande anonyma kverulanterna som inte begripit nåt. Hur ska man kunna skilja facket från partiet? I länder där det skett är arbetarrörelsen marginaliserad.

 

Calle..(S) sitter som ledare i svenska kyrkan. Altså är det inte trovärdigt att (S) skulle vara religiöst neutrala.

En domare i en fotbollsmatch ska vara neutral, det är han inte om han sitter i ledningen för ett av förbunden.

 

Vad är problemet Nineve? Är det bättre att inte ta del av sån verksamhet? Det tycker inte jag. Dessutom finns det gott om socialdemokrater i andra samfund också, och inom andra religioner

 

Problemet är att S bekänner sig till Svenska kyrkans bekännelse. S sitter inte som ledare i något annat trossamfund.

Att anta att S skulle vara religiöst neutral är ju som att påstå att partistyrelsen i S skulle vara politiskt neutral.

Det är altså inte trovärdigt att ledarna för en religiös organisation skulle verka för en religiöst neutral skola exempelvis.

 

Bekänner vi oss till svenska kyrkans trosbekännelse? Vardå? I min värld är religion en privatsak, som vi inte reglerar i partiprogrammet. Och så vitt jag vet väljs inte ärkebiskopen på politiska grunder.
Men att tycka att vi inte ska vara med och styra en av Sveriges största organisationer, låter inskränkt...

 

Så är även politisk övertygelse en privatsak, det innebär inte att man kan anta att socialdemokraternas partisytelse är politiskt neutral.

S har inte ens föreslagti att de partier som företräder kyrkan inte ska behöva dela kyrkans bekännelse som det står i kyrkoordningen.

Som sagt jag hade gärna rörstat på S om det inte varit ett religiöst parti.

 

Jag har svårt att ta dig på allvar. Jag är inte det minsta religiös, och har då aldrig känt att den övertygelsen på något sätt skulle finnas inom socialdemokraterna.
Har du ens läst vårt partiprogram? Att man tillåter folk att vara religiösa betyder ju inte att man själv behöver vara det.

 

Att det finns religiösa människor i ert parti hade inte varit något problem.

Problemet är att socialdemokraterna som parti bekänner sig till den kristna tron, att man som parti sitter som ledare för svenska kyrkan. Därför kan jag inte rösta på S, inte heller vara medlem.

Varför kritiserar inte även du ditt parti för detta?

 

Exakt var hittar du att socialdemokraterna skulle bekänna sig till en specifik religiös inriktning???? I partiprogrammet? Knappast. I något kongressbeslut?? Inte troligt. Riksdagen? Näpp.

 

Var hittar du att partistyrelsen i S skulle vara socialdemokrater? Att tro något annat skulle endast vara dumt.

Jo seru i Svenska kyrkans bestämmelser står det att de partier som företräder kyrkan ska dela kyrkans tro. Socialdemokraterna företräder kyrkan och eftersom partiet inte ens föreslagit att detta ska ändras, vare sig i sitt partiprogram eller någon motion i kyrkomötet så står man bakom skrivelsen. S har altså officielt bekännt sig till den kristna tron, detta accepterar inte jag och det tycker jag inte att du ska acceptera heller, kräv att ditt parti ställer sig religiöst neutrala!!!

 

Nineve, det där var en riktigt dålig ursäkt för att inte rösta rött i valet. Om du har en sån aversion mot den formaliteten tycker jag du ska gå in i partiet och kämpa mot den - men du föredrar väl att sitta bredvid och ha synpunkter istället, antar jag.
Observera att det är kyrkan som anser att de som ska sitta med i dess ledning ska dela kyrkans värderingar - det betyder inte på något vis att socialdemokraterna gör det.
Men att avstå från att vara med och bestämma i en av Sveriges största, och rikaste, organisationer, för en sån petitess känns som ett svagt försvar för att slippa rösta i EU-valet.

 

S ÄR kyrkan, det är S som absolut största parti i kyrkomötet upprättat kyrkoordningen.

För övrigt är det ingenting som hindar någon från att vara med och bestämma i Svk för att S inte längre bekänner sig till den kristna tron. Det skulle dessutom innebära religionsfrihet för alla i S, som skulle kunna engagera sig i vilken kyrklig falang somhelst (nu får en medlem i S inte kandidera i någon av de kyrkliga grupperingarna)...utöver det att partiet inte längre har en religion.

Tycker inte det är en petitess, för mig är det en viktig fråga.Och jag gör motstånd genom att inte rösta på religiösa partier.

 

Om du vill bli tagen på allvar ska du nog sluta ordet "bekänner". Det är inte relevant för nån annan än dig, så länge det inte står skrivet någonstans hos socialdemokraterna.
Socialdemokratin accepterar svenska kyrkan på sin höjd. Och personligen tycker jag att sånt som t ex Humanisterna står för är rätt...tråkigt och kallt.
Seriöst - tyck vad du vill. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är rätt... litet att ha detta som en huvudsaklig fråga. Det betyder att man inte tar ställning i andra frågor heller. Inte ens i humanitära frågor, eller om miljö, eller trafficking eller whatever