Tv4 är en del av borgerlig media


Det finns en kille som heter Niklas Svensson som jobbar på Tv4. Eller vad han nu gör, det finns en massa historier om det. Vid sidan av det har han också nåt som kallas Politikerbloggen, som men om man vill vara snäll kan säga är en slags slaskhink för skräpnyheter om olika politiker, på nivån "såg ett kommunalråd som köpte kalsonger på Dressman, 3 för 100..."
Läs den gärna, och skapa er en egen bild.

Nu har han och Tv4 skickat ut en enkät till olika förtroendevalda socialdemokrater, och man behöver inte vara så konspiratorisk för att se att han är ute efter Mona Sahlin. Ni kan läsa mer hos Käringen-mot-strömmen, som raskt genomskådade Niklas Svenssons och Tv4:s försök att misskreditera Lars Ohly, med samma typ av enkät. Tyvärr är jag nog rätt övertygad om att Niklas Svensson är kapabel att fabricera rätt många av sina påstådda svar.
Efter att ha konsulterat ett par personer som jobbar med statistik och undersökningar stärks jag i min tro - den här enkäten är knappast vetenskaplig, och inte ens ett underlag för en seriös artikel. Men den kan säkert också fungera som en väckarklocka för alla de som fått den och svarat på den - vad trodde ni den skulle användas till???

Jag funderar ju på om det är sån här journalistik man ska förvänta sig av en markbunden TV-kanal som uppbär statligt stöd (för det gör den) ? Känns det som mina skattepengar ska gå till sånt? Kan inte Svenskt Näringsliv betala själva?
Och innan nån börjar hoa om censur och Himmelska Fridens Torg - för den sortens reaktion kan man ju förvänta sig - vill jag påminna om att detta är 2000-talet. Det finns absolut inget som hindrar mig från att ha synpunkter på usel journalistik eller rutten etik.
Däremot borde man kunna förvänta sig att TV4 hade så pass mycket ryggrad att de begrep när de blir utnyttjade för andras syften

5 kommentarer:

Jag svarade på den
sen kom en följdfråga där man fick en chans att lämna ytterligare kommentar

jag svarade att jag läst rubriken på första rapporten och undrade hur det kändes att vara köpt sk journalist av borgerligheten

 

Att ljuga med statistik - en av de roligaste kurser jag gått på SU.
Det gäller att som medborgare alltid tänka kritiskt!
Lätt? Inte ett dugg!

 

Varför ska vi börja skrika om censur när det är exakt en sådan vilja du representerar? Du anser att skattefinansierad media inte ska ha fria händer att själva välja vilka nyheter de vill skapa och publicera.

 

Skapa nyheter? Det där var en bra, avslöjande och ärlig kommentar, som du ska ha heder av. Man skapar nyheter - man bevakar och refererar inte längre, man skapar nyheter. Och då måste det vara mitt privilegium att kritiskt få ifrågasätta syftet med detta "skapande".
Det är det som är det nya och underbara - jag har som konsument möjlighet att bemöta och ifrågasätta. Och likväl som andra måste få fråga sig varför deras skattepengar ska användas för kolproduktion i Europa, sälja ut allmännyttan eller finansiera Sveriges Radio - så måste ju jag få fråga varför mina skattepengar ska användas för att "skapa" nyheter

 

Niklas Svennsons, FP och dataintrånget.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dataintr%C3%A5ngsaff%C3%A4ren_i_den_svenska_valr%C3%B6relsen_2006