Tacka vet jag en fulare debatt

Nu ska vi vara snälla. Vi ska vara civiliserade och snälla och respektfulla. Och skittrista.

Om Fredrik Reinfeldt för en korkad politik som slår omkull människor så är han dum i huvudet, och det måste man få säga. Om Jan Björklund anser att hantverkare inte behöver läösa språk eller samhällskunskap är han en jävla idiot, och det får han tåla.

Gör man dumma saker måste nån få säga det, och med besked. Dumt folk ska få veta det. Jag tänker inte heller i fortsättningen vara polerad och servil - för jag har upptäckt att somliga verkligen behöver bli utskällda. Det tog mer på Littorin att möta förbannade ungdomar på MacDonalds än att käfta med Sven-Erik Österberg i riksdagen. När puckona i Stureplanscentern vill ta livet av folk och krascha familjer med enklare regler för att handla sprit kan man inte klatscha dem på handen och säga "Asch Per, vad du är tarvlig". För det fattar han inte.

Våga bli förbannade. Vi har ingen nytta av ett stillsamt civiliserat samtal om politik när de river ner välfärden med bulldozer. Säg ifrån! Och sitt inte hemma i era bloggstugor och skriv för de redan frälsta - ut på de sociala forumen och ta matchen med Skandaldemokrater och Tokliberaler. Vi vinner inga val på att ha trehundra besökare på bloggen, om det är trehundra som redan är socialdemokrater. Jag kan knappt minnas när jag såg nån av våra topp-bloggare ta en skrikmatch med högern på ett offentligt forum. Så vad gör ni?

Vi behöver visa på skillnaden. Vi är inte samma sorts politiker eller tyckare oavsett partifärg. Ilska är ingen dålig egenskap alls, oavsett vad Stefan Einhorn skriver.
Vi behövs ju där. I synnerhet de som är vassa att skriva, och som kan saker. Det är nämligen ett stöd för de som annars sitter tyst och bara vill men inte kan - vi skriver åt dem också! Och vi möter många - vad är mina trehundra ungefär samma besökare mot femtontusen på Aftonbladet???
Ut med er i verkligheten - dundra in hos Blondinbella och tala om vad ni tycker om hennes idéer. Ta en match mot Alexandersson. Tjafsa med Sverigedemokraten. Gör egna inlägg på Flashback och tryck ner rasisttrådarna i botten på sökindex.
Vi kan ju. Men törs vi? Jag hoppas det!

11 kommentarer:

Ett klockrent inlägg Calle!

 

Du slår huvudet på spiken när du säger ” visa skillnaden”. Jag tror att många idag har svårt att se skillnaden mellan ett blått och ett rödgrönt alternativ. Utan att vara nördigt engagerad i politik verkar skillnaderna små.

Jag saknar animerade debatter där de olika partiernas medlemmar får bli arga och engagerade så det ryker och fräser.

Som du säger att tala för redan frälsta är inte så svårt. Att tala med motståndare gör att man faktiskt måste vässa sina argument och tänka till.

Tyvärr är en debatt i den politiska bloggosfären inte något för den vanliga Svensson som inte vare sig hinner eller orkar läsa olika bloggar. Vi måste därför också vara tydliga och öppna för diskussioner på våra arbetsplatser och i bekantskapskretsen.

Jag tycker som du – ut och tyck och bemöt alla korkade och åsikter.

 
Per Albin Hanzzon

Anser man att man kan knäcka Flashback med verklighetsfrämmande trams, ja då får man ju tåla att man framstår som en idiot...............

https://www.flashback.info/showthread.php?t=1038411

 

Lycka till mot Flashback, motbevisa oss, jag vill att ni promultikulti tyckarna ska krossa min värld. "Rasisterna" på Flashback får åt helvette för lite motstånd, hade varit skitskojj med någon som törs röra om grytan.

 

Haha, det där hade jag glömt. Så snart man säger emot i rassedebatten så kommer det välla in andra anonyma kommentarer, från just de adresserna som man varit tveksam mot, Och de här var väl de mest civiliserade.
Debatten handlar inte alls om Flashback eller om SD. För mig är det små, små frågor. Jag vill se mer fart i de andra frågorna - de som verkligen påverkar min och er vardag

 

Låt mig citera sossarnas partiledare från agenda igår.

”Jimmie Åkesson är expert på att prångla ut siffror och fakta”

 
Liberal

Typiskt politisk korrekta vanföreställningar...

När ni rödingar vill ha en fulare debatt slutar det alltsomoftast med att ni kastar sten eller, i mer extrema fall, deporterar era meningsmotståndare till arbetsläger.

Det är inte Sverigedemokraterna, de blå partierna eller Flashback man skall ta ställning mot, det är kulturetablissemanget, svensk media och gemene man som gått på alla lögner (och kommer att fortsätta göra det eftersom de inte vet bättre).

 

Liberal, man tackar för berömmet och önskar dig god bättring.
JL - japp, han är expert på det. Och han får ju rätt bra understöd av skräpmedia.

 

När ska vi börja, Calle? Och var?

 

När och var skall vi börja, Calle?

 

Det tråkiga är att varken du eller Mona verkar förstå FAKTA.

Det är därför Sverigedemokraterna nu är det fjärde största parti i Sverige enligt AB senaste mätning.

När SD´s FAKTA stämmer överens med folks verkligheten så hjälper det inte att debattera "om SD" man måste debattera "mot SD".
Men den den debatten kommer nog aldrig eftersom det kräver för mycket av de sju andra partierna.