Hur mycket tjänar de på kongressen?


Jag vill fortfarande veta nuvarande yrke samt inkomst på de som samlas för att fatta kloka beslut på socialdemokraternas partikongress. Jag vet att en massa sossar nu sätter kaffet i halsen och väser, att det är oväsentligt, men se det tycker inte jag.
Och jag ser hellre den informationen i socialdemokratiska blad än i Expressen eller Svd (som säkert som amen i kyrkan kommer gotta sig åt några miljonärer, eller åt kommunalråd med sanslösa löner). Jag vill heller inte se lagerbiträde som titel på nån som jobbat heltid med politik under de sista trettio åren - jag upprepar att arbetslivserfarenhet är färskvara, och man har ingen nytta idag av att ha plockat disk eller jobbat i kiosk 1986, annat än som nostalgiskt minne.

Det handlar om trovärdighet. I mitt eget partidistrikt kallar vi det Elitkongressen, i Stockholms Stad har jag hört uttrycket Senilkongressen. Det mesta tyder ju på att bristen på identifikation är en stor orsak till att rörelsen går kräftgång - gamla människor kan inte vara språkrör för unga (hur gärna de än vill), förortsbor behöver andra förortsbor som för deras talan.
Och vad i helvete gör Stig Malm där????


Vi vet åldrar, kön och bostadsort - upp med resten på bordet!

8 kommentarer:

Bra inlägg, Calle. Men vad har du emot Stig Malm?

 

En hel del. I mina memoarer är han en usel LO-ordförande som är ansvarig för att vi tappade det facklig/politiska samarbetet. Numer berättar han svinaktiga historier i slutna sällskap och lever på sin image.

 
Leif Nyberg

Jag tjänar 35500 i månaden.
MVH
Leffe

 

Haha, rätta takter Leffe! Men jag tror att de flesta håller med mig - det här kommer hur som helst att hamna i bladen så varför inte lägga upp det direkt?

 

Och jag är där på min fritid som repr. för sociala media.

Senaste tidens debitering är tyvärr inte något att flagga med femdukars fana för...

Johan

 

Klockrent Calle!
Jag har skrivit tidigare om detta:
http://hbt-sossen.blogspot.com/2009/09/jag-har-jobbat-pa-mcdonalds.html#
Hannah håller dock inte med mig
http://www.cihlinfoto.se/wpblogg/?p=290

 

Apropå Stig Malm, vad gör Wanja nuförtiden? Finns hon alls?

 

Det vet jag ingenting om, men däremot vet jag att Stig gjorde en bra insats genom att få ut försoffade ombudsmän på arbetsplatserna, istället för att sitta och häcka på sina avdelningskonto