Man är en bit billigt kött. Om att bli arbetslös


Förra veckan fick vi besked om att vår uppsägningstid skulle förlängas två månader. Det var ett glädjens besked för rätt många - att få jobba till 25 maj istället för till 25 mars. Men säg den glädje som varar.
Idag meddelas att PEAB drar tillbaka detta - det som var två månader förra veckan blev nu en vecka. Sista dagen blir 25 april.
Att påstå att det var upprörda känslor på arbetsplatsen är ingen överdrift. Och vi är rätt många som inte begriper hur man tänker från ansvariga - det är ju rätt dyster stämning ändå, utan att man ska behöva få en sån snyting. Man har kört över våra fackliga förtroendemän, och nu måste vi fundera på hur vi ska gå vidare.
Man känner sig rätt billig - jag vet inte om ni gjort det nån gång, men det är ingen behaglig känsla. Man är en produktionsenhet, försumbar och utbytbar, och man känner igen känslan när den kommer - jag har ju drabbats förr. Men många har bara jobbat i högkonjunktur, när det känts som om vi haft ett inflytande. Nu är det taskiga tider och då visar arbetsgivarna huggtänderna.
Nej, man kan inte förvänta sig ett socialt ansvar av företagen. De tar bara det ansvaret när det kan ses som en investering för framtiden. Och om samma sociala ansvar skulle hota en eventuell vinst, så kan ni ju gissa vad som får stryka på foten.
Jag har inga förhoppningar om att få nån slags rättvisa, eller ens en ursäkt för att man stökar till folks liv - företag fungerar inte så. Men det är synd om de som drabbas dubbelt - först med uppsägningen, och sen det här...

4 kommentarer:

Kan bara säga att jag tycker detta var oerhört grymt av arbetsgivaren!!!!!!!!
Vem vll tillbaka till denna arbetsgivare - glöm inte!
Tänker på er alla

 

När jag läser om ditt jobb och samtidigt hör att SEB-bankens chefer tar ut jättelika löneökningar är världen galen. Jag tänkte att direktörerna borde ha fattat krisen men så var det inte. De lever bland molnen högt över oss vanliga dödliga.

 

Det var bankerna som startade krisen! Det är de väl värda lite bonus för...
Men var lugn deras tid kommer... krisen är långt ifrån över!

Så längde Wall street sitter med händerna i ansiktet så länge sitter även bankdirektörerna löst:
http://brokershandsontheirfacesblog.tumblr.com/

Om det nu kan vara en tröst förståss... Hoppas på bättre tider istället!

 

Trist att höra!

Vilket otroligt grymt och obetänksamt agerande av arbetsgivaren.

Jag kan inte låta bli att undra hur de mår de där männen och kvinnorna (tja om det finns några kvinnor i PEAB:s topp) som viftar med händerna och i ett slag leker med massor av människors liv? Gör det ont i hjärtat eller ser de bara, så som du skriver Calle, en produktionsapparat? Fötter och händer som jobbar i deras tjänst men inte ett enda hjärta?