Samtidigt nöter grabbarna på utomhus

Samtidigt som vi kompletterar inomhus fortsätter några av grabbarna med parkeringsgaraget. Nu kommer mobilkranarna att sköta lyftandet. Det finns träd som måste sparas, genomfartsvägar som måste passas och hus runt omkring så även om saker skall lyftas en kort väg måste de lyftas högt emellanåt.
Parkeringshuset växer fram bit för bit. Den undre infarten kommer inte att bli högre än 190 cm, men precis som alla andra byggprojekt kommer den att få konsekvenser för runtomkringområdet, med ny utfart, trafik osv.


Fasaden kompletteras med isolering, som kommer bilda underlaget för fasadenputsen som murarna kommer lägga på. De klär hela fasaden med såna här skivor, och dra sedan också påett tunt metallnät som funkar som armering. Och de måste skära ur för varje fönstedörr och fönster.
Därefter lägger de på ett tunt lager grundputs, med stora slangar som de släpar runt på ställningen. Klickar man på bilden ser man lite av hur fasaden fått en rödare nyans.


Inne i garaget pågår formning och armering. Den övre parkeringsytan kommer att valvas på traditionellt vis, med luckor och stämp
Med tanke på omfånget på de där mobilkranarna är man en aning imponerad av deras manövreringskapacitet. Här syns också att vi tagit delar av gångbanan i anspråk, vilket både är en förutsättning för jobbet och dessutom överenskommet med kommunen. Men tror ni folk begriper att de ska gå på andra sidan? Inte då!