Vakna nu svenska byggnadsarbetare!! Ni gräver vår egen grav tillsammans med SD!!!

 Hur kan svenska byggnadsarbetare helt okritiskt sitta och svälja Sverigedemokraternas lögner? Ni är ju inte dumma i huvudet. Det måste vara för att ni är trötta efter dagens arbete (vill ni ha jobb som inte sliter ihjäl er ska ni då rakt inte rösta på Sverigedemokraterna) för ni behöver bara lyfta huvudet nån millimeter från Aftonbladet-appen och läsa lite mer om världen för att begripa att SD är vår värsta JÄVLA fiende.

  Och inte nog med det - ni lassar utan att tänka er för vidare dessa lögner, schabloner och dumheter. För ni har minsann sett själva hur nån tiggare tar sin filt och går efter ett pass i snögloppet utanför Konsum, eller sett - eller mest troligt bara hört - att somaliska morsor "får" trettio lax i månaden för att inte göra nånting. För ni har sett med egna ögon, minsann. Ungefär som att det NI har sett är en evig sanning. Börja fundera på vad folk omkring oss säger om er, när de ser er hänga på gipsbunten, gå tidigt, ta ut fulla resor fast ni samåker. Fundera på det - om det är vad man själv sett som är sant.

  I morgon fredag ska Åkesson debattera mot Ardalan Shekarabi. I Bromölla. det lär gå hårt till. Länk här. Chansen är stor, enorm, nästintill osviklig att Åkesson kommer börja prata flyktingar och IS efter ett par minuter. Fast det ska handla om varför SD i riksdagen tänker rösta ner förslaget om att kräva kollektivavtalsliknande villkor för de anställda när man upphandlar arbete eller tjänster för skattepengar.
  I sakfrågan finns inget att tillägga. Byggarbetsgivarna tycker det är ett bra förslag, liksom flera andra arbetsgivarorganisationer, liksom fackförbunden. Vi är överens liksom, kors i taket. Men Storpotäten SAF (Svenska Arbetsgivarföreningen som idag lever sitt eget politiska reaktionära liv) vill inte ha det, eftersom det inte gynnar de stora grisarna i hagen. Så de har bjussat Åkesson på middagar och övertalat - och det var säääkert svårt eftersom Åkesson är gammal MUF-are; han var det innan han blev fascist) - SD att göra gemensam sak med resten av borgerligheten. För att sänka förslaget. Trots att massor av svenska företag idag har kollektivavtal och tycker det är bra - men tror ni de kommer tycka det är lika bra om utrikesföretag kan strunta i dem och få jobben????

 SD har ett lamt försvar. De vill istället stärka det vi kallar huvudentreprenörsansvaret, dvs att ett företag ska ansvar för att dess underentreprenörer också har kollektivavtal. De är säkert väl medvetna om att det är en avtalsfråga för respektive bransch och redan där faller en del av tyngden med det. Ja, förutom att ett sånt tillägg för upphandlingar på nationell nivå garanterat kommer köras genom en massa juridiska kvarnar och komma ut som ingenting. Avtal mellan arbetsgivare och fackförbund kan inte alls ersätta en nationell lagstiftning.

  De påstår också att det här förslaget skulle vara småföretagarfientligt!!! Eh, om det skulle vara småföretagarfientligt att kräva kollektivavtal så betyder ju det att SD inte tycker att fackförbunden ska kunna kräva kollektivavtal av småföretag (vilket är upp till femtio anställda typ). Och i förlängningen skulle man inte kunna förhandla fram kollektivavtal med någon.
 Dessutom, det finns mängder av just småföretagare i byggbranschen - 41.000 bolag i sektorn har tecknat kollektivavtal för arbetet de utför. Och det är definitivt mest småföretagare, som vill ha just det här riksdagsbeslutet - men det är ju rakt ner i toaletten om SD tillsammans med borgarna röstar ner förslaget.

  Det begriper ni också. OM NI VAKNAR!!!!

  SD kan inte ett skit om vår bransch, de pratar jävligt sällan om våra villkor - därför att de begriper inte. Att de genom åren lagt en radda direkt byggnadsarbetarfientliga förslag verkar ha gått byggnadsarbetarna förbi. Istället pratar ni om enstaka våldsbrott, om saker ni läst i nån kvällstidning och gnäller på lönerna (trots att vi haft reallöneökningar sen 1997 och byggjobbare åker utomlands och köper nya bilar som aldrig förr) eller på att förbundet inte står ut med den kvinnofientliga jargongen på arbetsplatserna längre.

  Säger nåt högt gör ni inte. Knyter näven i nån byxficka och fortsätter skälla om att polackerna och letterna tar våra jobb. Utan en tanke på att bakom dessa polacker och letter som jobbar som bävrar sitter det snubbar med svenska namn och tjänar grova stålar på arbetskraftsimporten. Det är det som kallas att tänka längre än näsan räcker. Man kan göra det om man inte sover.

  Så vakna nu, det är dags. Annars kan ni fortsätta gräva vår egen grav, och garanterat utan kollektivavtal.Och i fortsättningen accepterar jag bara kommentarer med fulla namnet, identifierbart.Yttrandefrihet kräver att man står för sina åsikter och inte gömmer sig bakom något, Jag debatterar inte med folk i rånarluvor i verkliga livet, jag gör det inte på nätet heller.

6 kommentarer:

Precis, svenska byggbranschen har sämst produktivitet och högst byggkostnader i hela EU. Det är alla inom byggbranschen som bör nagelfaras istället för flyktingmigranterna.

 

Mycket bra skrivet!
Är själv med i facket och är fackligt aktiv.
Fortsätt gör ett bra jobb! :)

mvh

 

Först är det byggarbetare, sen följer andra områden. Vi måste verkligen vakna upp och se den smygande nazismen genom SD växer fram. Jag vill inte ha ett tredje rike. Hitler smög också fram i början och visade sitt rätta ansikte när han hade FÅTT makten. Han tog inte makten. Han fick det genom sina lögner av demokrater. Ge inte SD makten svenska folket. Ni kommer och ångrar det bittert.

 
Kim Larsson

Helt lysande skrivet! Är inte i byggbranschen men jag håller med dig helhjärtat!

 

Jag tänker inte debattera.

Jag tänker bara säga:

- Bra rutet! Hoppas du får upp ögonen på några.

 
Pernilla Blomberg Vall

Heja, heja! Bra skrivet!
Det är precis sådant här vi behöver lyfta fram!
/Målarn