Rekommenderad läsning! Marsch iväg!


Nya bloggfynd. Man kan hitta guldkorn lite överallt. Som här hos en ny favvo, om Saker Som Bara Händer I Amerikansk Film Och ALDRIG I Svensk Verklighet. Bildat och vasst och jävligt roligt..

Eller här, hos Trettioplus, som såg packade irländare på Hovet. Och dessutom slussar oss vidare att få reda på vad finsk stämning är. Ytterligare viktig kunskap att ta med sig.

Nostalgibröderna kommer ihåg saker jag hoppades jag hade glömt, som Chattanooga. Jag minns mest att en av de där syrrorna började översätta amerikanska TV-serier

För att inte tala om På Slak Lina, som är precis det där en annan skulle vilja vara. Stilig, elegant och smart. En Fred Astaire där en annan är Janne Vängman. Bara en sån sak som att våga ifrågasätta män om talar norrländska....

In och läs med er!

2 kommentarer:

Antar att du missade På slak lina när han var Inger Pling? Åååh, henne var jag så kär i... :-D

 

Nåjo, men hörde ni inte intervjun med Kallas släktingar i Tärendö efter guldet ikväll... Hur kan man på allvar mena att det inte skulle inge trovärdighet :)
Underbart att någon gett sig på en så pedagogisk förklaring av den finska stämningen. Men om det är någon som tror att den bara infinner sig i grannlandet så är det fel. Den finska stämningen är själva grundfundamentet i vad vi i sverige kallar "det norrländska sinnelaget" :)