Det SKA handla om person - om valet 2010

Jahapp, är det nån som är förvånad? Det pågår en smutskastningskampanj mot Mona Sahlin. Den är hyfsat organiserad, den lever sitt eget liv precis som alla såna kampanjer, och de som en gång startade den kan sitta nöjda och rulla tummarna och låta den rulla på. Och även om de officiella banden till De Amerikanska Proffsen I Ämnet inte är så tydliga, är det naturligtvis rent larv av moderaterna att påstå att inga såna kontakter finns...
Jag kan inte påminna mig när det handlade så mycket om personerna. Jag träffar folk som säger att de inte litar på henne, att hon verkar falsk, man kan inte lita på vad hon säger. Såpass, och ni träffas ofta typ?
Nä, men man hör det ju överallt....
Det är exakt så det fungerar. Och med nätet, den anonyme dyngspridarens paradis, finns alla möjligheter att få rena lögner att växa till sanningar.
Nu vet jag ungefär vilka invändningar jag kommer få, från de där anonyma tyckarna - som jag inte släpper fram; vill ni nåt ska ni stå för det med namn. Den här anonymiteten är rent förödande, inte bara för anständigheten, utan också för demokratin och yttrandefriheten. Och jag vet vad ni kommer att säga - och det är totalt oväsentligt. Ni är helt enkelt dumma i huvudet, om ni verkligen tror att det är EN persons egenskaper som kommer avgöra hur landet ska styras.
Dessutom handlar det om missaktning av andra människor, som faktiskt tycker att Mona Sahlin är en bra blivande statsminister. I synnerhet som en massa av just dessa människor faktiskt känner henne bättre än alla de som snackar skit om henne - logik, nån? Jag blir personligen förolämpad av att mitt omdöme ifrågasätts, för är det några som verkligen granskat Mona är det vi i arbetarrörelsen.
Nu har vi ju inte sett slutet på det här - det kommer eskalera. För det är ju alltid lättare att prata person än politik. När de borgerliga argumenten tar slut, kommer man att fortsätta hacka på Mona. Och uppenbarligen tog de slut fort.


Hartman , Krans om Mosa Mona-kampanjen

11 kommentarer:

Och till er anonyma fegisar - jag publicerar inte era inlägg. Inte ens om ni skriver under med Niklas Andersson. Man MÅSTE våga vara offentlig - det är det enda sättet att skydda oss från idioterna

 

Hur går man tillväga om man heter Niklas Andersson eller Tomas Andersson?

Sen kan jag påminna Calle om 2006...

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article144238/S-tjansteman-far-ga-efter-fortalskampanj.html

 

Japp. Och han fick gå. Totalt oförlåtligt.
Jag försöker få den där Disqusapplikationen att synka med blogger just nu, men det funkar inte - men där har man en mejlverifikation som i varje fall styr undan de värsta trollen. Eller så flyttar jag hela eländet till Wordpress

 

SSU ...

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1644&blogg=43176

 

Handlar den annonsen om Carl Bildts person? Om hans eventuella personliga tillkortakommanden? Nä.
Jag kan inte påminna mig att det tjatats särskilt mycket om regeringens svarta affärer på senaste tiden, trots att de uteblivna arbetsgivaraviftierna för diverse barnflickor vida överstiger eventuella köp på kontokort (vilket alltså inte var olagligt, vilket inte försenade skatter eller p-böter heller är, för ordningens skull)

Och det är ju det som är grejen - när saker börjar handla om privatlivet har det gått för långt. Eller när det blir en återkommande strategi - då blir det mobbing. Det som pågår på nätet är rent motbjudande, och skulle vara det oavsett vem det riktades mot.
Jag har tidigare påmint om kampanjerna mot Olof Palme, som ledande moderater idag har svårt att ta avstånd från; där han utpekades som alkoholist, sinnessjuk och otrogen. Jag ser likheterna här också.

 

Kampanjen kan inte vara hyffsat organiserad och leva ett eget liv!

Det är ett kedjebrev som skapades för nästan ett år sedan av en användare på flashback.

Politikern i artikeln har bara fått ett e-brev som han har vidarebefordrat för att det var lite roligt (mest eftersom allt som tas upp i brevet är sant).

 
Robert S. Göransson

Jaha, och på viket vis är brevet förtal? Vilka av uppgifterna stämmer inte på affischen?

Om man inte får sprida sanningen som satir blir ju all politisk satir omöjlig. En mycket olycklig utveckling.

 

Mona Sahlin har granskats tillräckligt. Hon har skött sig utomordentligt sedan 1995 och det är långt många fler som gjort mycket värre saker(host, carl bildt och lundin oil, host), Dessutom bör man väcka vissa frågetecken om herr reinfeldts avsikter rent politiskt med tanke på hans bok "det sovande folket" den innehåller betydligt mer oroväckande saker än lite slarv med p-böter.

 

Att hålla på med denna smutskastning är tydligen helt legal om den bara drabbar Mona! Otroligt hoppas att dom som är med om detta tar ansvar för vad som händer!

 

Alliansen tycker om att rikta sig mot personerna.

Förra valet var det fokus på Göran Persson som person och mindre om sakpolitiken.

 

Du som skrev det sista inlägget - jag kan tänka mig publicera det, och besvara det, om du har civilkurage nog att identifiera dig. För man kan misstänka att du har en egen politisk agenda, att döma av vad du skrev, och då ska man stå för det.
Eller var du bara ännu en ryggradslös ynkedom?