Sanningen om de moderata mutorna....


Funderar lite stillsamt på söndagskvällen över vilka som kan tänkas veta vilka som skänker pengar till De Nya Moderaterna. Frågan är ju både brännande och aktuell, vilket då med automatik betyder att vare sig Expressen eller Dagens Nyheter kommer att ta i den. Det handlar kanske till och med om moral.
Jag tror inte att särskilt många är insatta i det. I veckan visade det sig att justitieministern, stackars Ask, faktiskt belåtet trodde att hennes parti minsann inte tagit emot bidrag av juridiska personer sen sjuttiotalet, en liten skämtsam skrevspark på det kända förhållandet mellan LO och Socialdemokraterna. Och - hoppsan minsann! - då dök det upp information om att exakt detta händer just nu, i form av en stiftelse som öser in pengar till den Moderata Partikassan. Om detta här
Beatrice Ask är alltså inte betrodd. Eller så har hon läst Om mutor och jäv - en vägledning för offentligt anställda Den kan ni också läsa.

Vem är det som kan vara det då? I min konspiratoriska värld är förmodligen både Reinfeldt och Borg ovetande. Frivilligt, that is. För att kunna hävda att de inte visste något. Nu blir ju det en alldeles vansinnig form av förnekelse, eftersom det här har blivit en fråga där Reinfeldt faktiskt redan borde ha tagit itu med. Redovisat skiten. Lagt upp alla inbetalningar sen hedenhös och sagt ifrån - det här är inte OK, det är ett demokratiskt underskott och bäddar för både det ena och det andra.
Och sen hade ett antal rika knösar och företag fått börja skruva på sig.

Jag vet att det finns somliga som försöker bagatellisera det här, genom att just hoa om LO:s pengar till socialdemokraterna. Till er säger jag: skärp er! Här finns ingen hemlighet. Däremot finns det en politisk klumpighet hos den socialdemokratiska partiledningen just nu som får mig att tänka på Marx. Bröderna Marx. Eftersom man också i veckan sålde bort den här frågan där man var lysande, där man hade alla rätt, där Moderaterna stod som en punchig boxare mot repen, för en lösning som redan testats och inte fungerat. Tondövheten är...förlamande.

För vad skulle hända med det svenska samhället om det då visar sig att Carema kanske kastat in lite stålar till det största regeringspartiet? Om en friskolekoncern har sponsrat en regering som därefter, halleluja, delade ut friskoletillstånd? Om en arbetsgivarorganisation har bidragit till försämringar i sjukförsäkringen och a-kassan? Om det visar sig att det genom åren handlar om många, många miljioner som svenska företag gett Moderaterna? Ordet "miljarder" är under en trettioårsperiod inte helt orimligt.

Vad skulle hända?

Det är där nånstans jag tror att knuten ligger - en hel driva med prestige och ideologi hänger helt plötsligt och dinglar. Man till och med skiter i EU's rekommendation i frågan, och Sverige fortsätter vara en bananrepublik där de som bestämmer gör det bakom stängda dörrar.

För vad kan det annars vara? Och vilka i den moderata ledningen vet något? Jag tror personligen att det rör sig om en ytterst liten krets som har all info - typ fem personer, alla män, alla gammelmoderater. Alla drivna av ett hyfsat otidsenligt hat mot allt som andas jämlikhet. Män som förmodligen inte känner sig så bekväma inom De Nya Moderaterna.

Men vilka är de? Nån som har nåt tips?
Rubriken? Som den skulle sett ut om Expressen fått göra den. Länk

2 kommentarer:

Inget kommer att hända om det avslöjas att carema givit bidrag till moderaterna. Folk bryr sig helt enkelt inte eftersom de tror att det borgerliga är det bra.

 

Det enda jag vet är att Bildt redan när han var studentpolitruk tog emot mutor av Sahlénrederierna. Detta avslöjades av studenttidningen Gaudeamus, och Bildt blev mycket upprörd. Det angick ingen, förklarade han med sin redan då väl utvecklade arrogans, hur han tjänade sina pengar.

Pengarna var noggrant redovisade av företaget som ersättning för politiska tjänster.