Sista valvet gjutet!!!!
I början av veckan såg arbetsplatsen ut som ett bombnedslag - grejor överallt... Takstolarna och annat material, papp, limträ till taket kom i förra veckan - raskt fick vi göra plats på parkeringsytan för att få undan det.Sen kom de sista utfackningsväggarna till fläktrummet - stora as som också bara var i vägen. Undan med dem också!

Måndagen blev en aning körig, med gjutning av två olika kvaliteter. Och knästående stålslipning på det! Kenta öser med skyffeln, Rikard vibbrar. I förgrunden snurrar planlasern.


Om man kollar noga på bilden över valvet ser man avgränsningen mellan det vanliga pjucket och den andra kvaliteten. På den ska vi ställa väggar och lägga golv; därför skulle den stålslipas. Alltså skred jag, Lasse och Bosse - låter som Bullerbybarnen - till verket!
Med en rivbräda ruggar man upp den härdnande betongen och får ner luft och vätska, och därefter dar man ett svep med svärdet - Decolitskivan - och får en fin slät yta. Om man har tur.


Emellanåt måste man sträcka ut ryggen och pusta lite.


På tisdagen påbörjades allt lyftande.
Och skalmuren till hisstoppen monterades,
armerades och gjöts.
Första väggarna till fläktrummet kom upp.


De här väggarna är rejäla grejor som man behöver vara några stycken för att hålla i. Det högg till rejält i vindbyarna i veckan. Kranis - med blå hjälm - står inte alls sysslolös. han har en radiostyrning på magen som han kontrollerar kranen med.

I bakgrunden har jag roat mig med att montera och komplettera taksäkerheten - det börjar bli högt nu...
Desutom höjdes bygghissen, ställningen kompletterades runt hela huset, och sen började en del av det nödvändiga men enhanda jobbet. Mer om det snart!

Dessutom kan jag konstatera att Windows Vista och jag inte är överens om hur formateringen ska ske i blogger - det blir lite som det vill verkar det!