En moralkaka till kaffet kanske?

Polisförbundet har en kakburk med fördomar. Det är fler som borde ha det. Vi dras alla med små fördomar och förutfattade meningar. Emellanåt blir man också avslöjad med byxorna nere. För visst skulle jag reagera om en snickare på jobbet ställde sig med kajalpennan efter jobbet, eller bättrade på läppstiftet medan han väntade på kranen.
Egentligen är det ju bara genom att ständigt diskutera våra förutfattade meningar som vi kan hålla dem under kontroll. Jag är lycklig över att Byggbranschen numer ser det som självklart att killar är pappalediga, eller att det inte ses som märkligt att man behöver en dusch där man kan stänga en dörr. Eller skyddsskor i storlek 35. Eller hammare med smalare grepp.
Samtidigt dras vi fortfarande med en massa konventioner och invanda beteenden. Det är inte nödvändigt att tjejer orkar lika mycket som killar, eftersom vi inte heller ska lyfta lika mycket som generationen före oss lyfte (och slet ut sig också). Istället ska vi jobba smartare och smartare, och se till att alla hjälpmedel används.
Så borde det funka i alla yrken. Vore mitt arbete avhängigt den fysiska styrkan skulle inte många orka jobba upp till pensionen ( och det är det skrämmande få som orkar ändå). Arbetsplatsen måste alltid moderniseras.
Vill man ha lite tips kan man gärna titta in på Skogs- och Träfackets hemsida, och göra sig en liten egen verktygslåda, så man har några instrument att jobba med! Eller ta en kaka!