Vem erkänner att man är en mobbare?


I Svenskan intervjuar man en kille som är med i Robinson - ett program som jag aldrig fattat tycke för, inte sen den gången de röstade bort den snubbe som verkligen hade kunnat klara sig på en öde ö - och som tydligen nu måste få berätta att han inte är nån mobbare. Det är tydligen så viktigt att man släpper fram honom i TV4 också...

Stackars liten, han har inte fattat mycket.
Det är aldrig mobbaren som avgör om han mobbar.

Det har inte TV4 heller fattat, eftersom man låter honom komma till tals, men inte tjejen han gav sig på....

4 kommentarer:

Det är väl det alla dokusåpor går ut på! Samla ihop en skara människor som garanterat är så olika att konflikter uppstår. Samtidigt kan jag inte annat än att tycka att dessa människor faktiskt borde veta vad de ger sig in på! Dokusåpatrenden är ju inte direkt ny ens i Sverige.

 

Det är exakt så det är i verkligheten också. Den som mobbas får flytta på sig kliva undan. Det är sällan eller aldrig den som mobbar som tvingas flytta från vänner och den invanda miljön.

Mia: Jag håller med. Det här handla om vuxna människor och dokusåpatrenden har hållit i sig så pass länge att de borde veta vad som väntar dem. Med det inte sagt att de på något sätt är ok att de blir utsatta!

 

Håller med:
"Det är alltid den mobbade som avgör om det är mobbing"Men vi får inte glömma att detta är TV-program där det kan vara en merit att sakna social kompetens vid uttagningen. Sedan klipps avsnitten för att skapa underhållning på deltagarnas bekostnad.

 

Håller även jag med.

Det är synd att "konflikter" och "mobbning" säljer.
Det är ju samma sak med den, inte alltid så roliga, humorn.

Där är det ju också mottagaren som avgör, hur roligt det var.