Ännu en spik i Nationalarenan. Och i Solna


I serien "Solna sänker sig själva" kommer vi nu fram till ett förväntat avsnitt, nämligen det om när även Djurgårdens IF beslutar sig för att bygga en egen arena. För det har de gjort. Det betyder att det kommer finnas ännu mindre efterfrågan på jättebygget Nationalarenan.
I dagsläget betyder det att Svenska Fotbollförbundet och Solna (stad eller kommun?) står med en arena utan stadiga hyresgäster. Hammarby bygger en egen arena, Djurgården ska bygga en, och AIK tänker inte på villkors vis böja sig framåt för att ta de villkor som Arenabolaget erbjuder, utan lutar mer åt att dela arena med Hammarby.
Arenabolaget säger då lite kaxigt att "man behöver inte nåt hemmalag, utan det här ska bli en eventarena..." Nån som tror på det? Även om man nu kommer erbjuda AIK en förmånligare lösning så lär vare sig Bajen eller DIF finna sig i att spela lukrativa derbyn på andras arenor i fortsättningen - och där försvann kronor spårlöst
Risken finns att vägar, trafiklösningar, parkeringsgarage, serviceinrättningar kommer gapa lika tomma som Den Enorma Gallerian som skulle byggas. Vad har vi kvar då? Nåt som ser ut som Hammarby Sjöstad om vintern ungefär. Nån som verkligen på allvar tror att det här kommer bli en bra affär för Solnas skattebetalare?????
Bodde jag där skulle jag nog börja fundera - eller vill ni vara med i racet om Största Skattehöjning? För att inte tala om allt annat elände som kantat bygget av Nationalarenan?
Finns det ens en kalkyl för om det värsta inträffar? Vad fan händer med Svenska Fotbollförbundet? Vem ska rädda deras ekonomi (svaret finns i deras årsredovisning)? Och vad händer med mitt älskade AIK?Bilden? Djurgårdens nya arena

1 kommentarer:

AIK kan väl köpa en skola som moderaterna slumpar bort för en låg peng, sen kan de spela sina framtida derbyn på skolgårdens grusplan... Stolta AIK!