Politiker måste också kunna fatta tuffa beslut

  Utan att rådda in mig mer än nödvändigt i dagens beslut om flyktingfrågan - här t ex - vill jag bara påminna om något som tycks vara bortglömt idag. Nämligen att politiker måste kunna fatta obehagliga beslut också. Beslut som går på tvärs mot instinkt och övertygelse, därför att verkligheten ser ut som den gör. Realism.
  Alla klarar inte det. Det är därför somliga, ofta populära politiker aldrig blir vare sig ministrar eller partiledare. trots att de ofta - inte minst av motståndarna - utmålas som lysande. Man vill inte sitta och bli överkörd av budgetar eller världsläge. Att skära i sina hjärtefrågor har fått fler än en att gråta sig till sömns på nätterna, men det liksom ingår.

  Man kan inte bara vara snäll som politiker. Snarare tvärtom, man måste vara realist. Det betyder inte att man gör folk förbannade med glädje. Snarare är sorgen störst bland de som tvingas ta de obehagliga besluten.

  Det kan vara bra att komma ihåg det idag.

1 kommentarer:

Alexander

Håll med om att det är märkligt att Löfvén och Romson fattar beslut som för några månader sedan var samma sak som Tyskland på 30-talet. SD har alltså haft rätt hela tiden. Hur känns det att ha en fascistiskt statsminister som är socialdemokrat?