Vars är upproret? KD blir miljövänner


Åh, jag vill höra vad Bensinupproret och Motormännen och Skattebetalarnas förening säger. Snälla, låt mig få höra det. Gärna i direktsänd TV-debatt. Var är demonstrationerna? Namninsamlingarna? Läsarstormarna? Den folkliga vreden?
Är PJ Anders Linder informerad? Nerbrandt på Neo? Johan "det finns inget klimathot" Norberg? Var finns det folkliga raseriet när det kunde behövas?

Naturligtvis har kristdemokraterna rätt att ändra sig, i synnerhet som vi vet att priset är det enda helt effektiva sättet att minska utsläpp orsakade av fordon. Man kommer inte alls lika långt med miljöbilar - för tre mil i miljöbil är fortfarande mer skadligt för miljön än tre mil på tåg, eller i buss. Det enda som funkar är ökade kostnader.
Men att påstå att det skulle vara en nyhet, som hr Wijkman nyss påstod i TV, är lögn. Det har man vetat länge och det fanns det partier som sa före valet. Men se då sa inte KD så.

Riksdagsledamoten Sven-Gunnar Persson (kd) förklarar att vallöftena om momssänkning riktade sig mot befolkningen i glesbygd, som en del i regionalpolitiken.

- Det var valrörelse, kortfattat. Och det fanns en ganska omfattande landsbygdspolitisk diskussion i vårt och andra partier, säger han till TT.

- Jag tror att man i sin iver att lägga fram något som var landsbygds- och glesbygdspositivt, inte såg helheten, säger Anders Wijkman.

Kanske dags att döpa om Kristdemokraterna till Krisdemokraterna1 kommentarer:

Äntligen vaknar kd. Prishöjning är det snabbaste sättet att få folk att ändra beteende.