Vintern håller sig borta....


Det hör inte till vanligheterna att man kan jobba i skjortan utomhus i januari, men 2008 är det så. Jag är medveten om att den sortens temperaturer inte med automatik kan skyllas på klimatförändringarna, men som trägen utomhusjobbare blir man ju lite betänksam.
Jag saknar inte det vita helvetet, men frågan är om inte det ändå är bättre än att det regnar hela tiden.
Vi fick göra ett mellanstick och resa en provisorisk vägg i en tvättstuga, för att skilja av arbetsplats från tvättdel. Den ska nämligen fortsätta vara i funktion under byggnationen.


En mangel - golvförankrad naturligtvis - skulle räddas ut och återsäkras. Innebar att man måste ha rätt verktyg, lyftanordning, ett stycke elektriker som kopplade ur och en hel del råstyrka. Den satt som björnklister naturligtvis men med ett bräckjärn och lite ilska går det mesta.

Här syns den icke färdiga väggen precis innan sista plyfan kom på plats.
Vi sätter plast på andra sidan - tenotät, för att inte byggdammet ska tränga genom

Provisorisk såg- och kaphörna

Uppe i huset rensar rivarna ut lägenhet efter lägenhet. De har inget trevligt och snyggt jobb direkt - de sliter för sina pengar och förtjänar mer uppmärksamhet än de får.
Man blåser alltså ut allt. Mattor, lättväggar, inredning, vitvaror, belysning, tapet om så behövs.
I vissa lägenheter går de hårt fram med redskapen. Tyvärr ville min kamera inte vara med längre än så här. Istället kom vi att sätta upp en provisorisk dörr i källargången. Bilder kommer senare