Så vad har vi Byggnads till?


I tidernas begynnelse kom några grabbar - det var grabbar - överens om följande:
"Vi lovar och försäkrar att aldrig någonsin och under inga omständigheter arbeta på sämre villkor eller lägre lön än det vi lovat varandra.Vi lovar varandra detta i den djupa insikten att om vi alla håller detta löfte så måste arbetsgivaren uppfylla våra krav!"
Sista tiden har jag på ett flertal ställen läst häpnadsväckande krav på att facket ska göra mer än det som ingår i det fackliga uppdraget. Det blir lite lätt vanskligt att kräva att t ex Byggnads ska göra avkall på exakt det inledande citatet, för att göra det som folkvalda politiker har som sitt bord.
För de som inte fattat det handlar den fackliga kampen om att se till att ha så hög lön som möjligt, att arbetet bedrivs under hyggliga former och att arbetaren faktiskt orkar ha ett liv vid sidan av brödfödeslitet. "Åtta timmars arbete, åtta timmars fri tid, åtta timmars hvila" - som det stod på majbandeollerna för hundra år sen.
Till det kommer naturligtvis att många saker som inverkar på arbetslivet inte med automatik ligger inom fackets åtaganden - barnomsorg, sjukvård, trafik. Men utan fungerande barnomsorg kan folk inte jobba, utan bra sjukvård kan man inte heller fungera, och utan vettiga trafiklösningar kommer man inte till jobbet.
För att påverka dessa kringfaktorer startade fackföreningarna ett politiskt parti, och ytterligare lite senare Landsorganisationen. Och det är fortfarande där som den politiska kampen, och diskussionerna om de andra faktorerna förs. Somliga av oss har benen i bägge lådorna, men många, många har bara sitt fackliga förtroendeuppdrag.
Det är därför det blir lätt löjligt när folk bestört hävdar att Byggnads enbart tänker på medlemmarnas pengar när man vidtar stridsåtgärder mot företag som dumpar lönerna. För svaret är: Japp, det gör man. Det är det saken handlar om.
Byggnads är INTE till för att jämna ut skillnaden i betalning mellan utländska och inhemska jobbare i Sverige. Vill de utländska jobbarna ha bättre betalt - och det vill de, tro mig - får de gå med i facket. Svårare än så är det inte. Vill de ha dusch, bodplats, kaffebryggare och skåp ska de också gå med i facket - för det är sannerligen inget som arbetsgivaren har ställt fram för att vara snäll! För att inte tala om arbetskläder!!