Ställ upp för den svenska modellen!


Det är bara att konstatera att de är ute efter oss igen. Från alla håll och kanter ifrågasätts och attackeras de idéer som faktiskt gjort att Sverige, med alla sina fel och brister, faktiskt hållit näsan över ett vatten förståsigpåare i fyrtio år och mer hävdat att vi kommer att drunkna i. Vår lönebildning har gett oss en levnadsstandard som fortfarande överstiger med råge vad de flesta andra kommer upp i, en gemensamt finansierad sektor som, och med fel och brister, är bättre fungerande än på de flesta andra håll. Och trots vårt skattetryck jobbar vi mer, producerar mer, tjänar mer och lever längre än på de flesta andra ställen i världen.
Och detta inkluderar länder som tydligen anses som föregångare när det gäller företagsamhet, låg skatt och nyliberal lagstiftning. De har också stora inkomstskillnader, hög kriminalitet, sämre levnadstandard och sämre ekonomi än Sverige.
Därför finns det alla anledning att länka till Ställ Upp För Den Svenska Modellen, en namninsamling på nätet där alla vi som vill manifestera vårt stöd för Sverige kan registrera oss. Och vi kan förhoppningsvis bli så många att vi slår opinionsundersökningarna på fingrarna!