Slut-twittrat...


Jag har gett Twittrandet en chans och det var inget för mig. Det kom bara att bli ett rätt värdelöst sätt att marknadsföra min blogg, och inte kom jag åt att se andras twittrande heller, eftersom det krävde teknisk kapacitet som jag inte har tillgång till. Det var ju ett ännu mer slutet sätt att kommunicera på. Bort det. Vill jag göra nonsenskommentarer eller påkalla uppmärksamhet kring mig själv så har jag andra ställen att gorma på.

5 kommentarer:

men alltså, om du inte fått tekniken att funka och inte använt twitter för kommunikation så känns det ju lite tidigt att döma ut det eller?

stora delar av socialdemokratin använder twitter på helt fel sätt, som megafon istället för som till exempel känselspröt. om man inte kan ta emot andras tweets eller reaktioner på det man skriver så finns det ju, precis som du säger, inte så stor poäng med twitter, men rätt använt så finns det faktiskt en mening!

 

Hur ska man använda det då? För oss som inte sitter vid en dator är det lite svårt att förstå vitsen - jag gav det ett halvår men det var helt oöverskådligt. Rörigt. Och jag kan faktiskt inte påminna mig att jag såg några mer stilfulla inlägg heller. I rättvisans namn gjorde jag ju inte heller några egna

 

Inte ens jag som sitter vid en dator från och till har tid eller ens lust att twittra. För det första så jobbar jag på dagarna och det är högst tveksamt att man ska hålla på med sånt på arbetstid. För det andra så fattar inte heller jag själva finessen.

Jag förstår mig inte på det, varken som känselspröt eller megafon.

 

Jag använder Twitter regelbundet i min kommunikation. Det mest fantastiska jag sett med Twitter hittills är demokratikampen i Iran och hur Twitter användes för att förmedla information från landet. För mig är det lätt det första kommunikationsalternativet idag, jämte epost. Nu är jag iofs en sån där webbjöns som jobbar med webb, dag ut, dag in, men jag vet inte hur jag skulle klara mig utan Twitter ;) Och då var jag stark skeptiker i början och började twittra för snart ett år sedan. Det gäller att hitta intressanta "kanaler" att lyssna på... och det gäller att ha något intressant att säga. Som du säger, att använda det enbart som någon form av reklamkanal går ju bort på en gång.

Nu tror jag inte att Twitter är för alla... Har många vänner som inte alls klarar av det... samtidigt är det även viceversa.

 

Med tanke på att telefonen du använder är en av de lurar som är mest användbar i Twitter-syfte så känns det som att du inte ens försökt...

Twitter är ganska enkelt att använda, men som Anna säger är det inte användbart som en megafon för annat än en ytterst liten grupp. Däremot är det ett jäkligt smidigt sätt att ta reda på vad folk tycker och tänker.

För att snabbt förklara:

@ används för att skicka meddelanden
# följt av ett aktuellt ämne (#fredrikreinfeldt t.ex.) ger dig alla tweets om just Reinfeldt och vad folk tycker och tänker om honom.

Om du har något intressant att säga om byggackorden skriver du kanske #byggnads någonstans i din tweet som en tagg och sen kanske du får svar på det du skrivit hos de som följer just den taggen.

Namnsökningen ger dig möjlighet att leta reda på andra personer (t.ex. Mona Sahlin) och följa deras tweets.

Jag använder min Twitter huvudsakligen för att följa olika ämnen och diverse personer som jag tycker är intressanta.