Stilpoliser i politiken


Kom att tänka på att man skulle kunna använda detta nu så omtalade kvinnliga nätverk sq2450sthlm till något långt viktigare än politik. Det borde i den församlingen finnas det vi skulle kunna kalla stilkompetens - något som de manliga företrädarna onekligen kunde behöva. Och vissa av de kvinnliga (fast nu får jag väl på skallen).
Men faktum är att stil inte alls är oviktigt när man tittar på vilka som ska företräda en, och uttrycket "anonym som en riksdagsman" är inte helt taget ur luften. I vissa fall skulle man kunna tänka sig att folk väljer bort kandidater därför att de klär sig så illa.
Det handlar inte om snobbism, utan om att man ska kunna titta på politiker utan att få ont i huvudet, eller att diskussionen hemma i TV-soffan handlar om vem i helvete som valde den skjortan, istället för om budskapet. Och jag - handgripligen upplärd - ser ingen charm i trasiga T-shirts eller fula manchesterkavajer och stickade slipsar.

Snälla sq2450sthlm - ordna inte bara modevisningar med damkläder för karriärkvinnorna. Se till att vi får fram manliga politiker som har i varje fall lite glans och klass... Vi kanske till och med kan få några av de framträdande manliga Stockholmspolitikerna att gå på cat-walken...


Bilden föreställer inte en ombudsman inom fackföreningsrörelsen. Men det skulle kunna vara det...

3 kommentarer:

Anders Ygeman, Björn von Sydow, Paggan, Roger Mogert... jag kan se dessa gå på catwalk

 

nänänäää Von Sydow är min ledamot!! Här blir inget catwalkande! :-)

(även om jag kan garantera att han av alla skulle göra det :-)

 

Jag håller med! Mer stil i politiken, mer stil överallt. Vuxna kläder på män tack.Varför klär sig män som barn i shorts, T-shirts och kepsar? Och varför har var och varannan kvinna svarta långkalsonger?