Toblerone en gång till. Om att Juholt sitter kvar.

Jag skrev ett par rader på Facebook om mina tankar kring att Håkan Juholt inte avgår, och blev uppmanad att skriva ut det på bloggen istället, eftersom alla inte har tillgång till Facebook:

"Ska jag nu behöva ägna tre år åt att förklara och försvara Juholt? Uppenbarligen. Det är en stursk och icke-uppdaterad politikergeneration i socialdemokratins ledning som inte ser allvaret i det som hänt: nämligen att Håkan är dömd i allmänhetens ögon.

Det finns INGET vi kan säga eller göra för att vända det. Det är det som är så hemskt - det går inte att reparera. Vi kan föra hur många samtal som helst med folk, och det kommer inte att hjälpa. Den spontana uppfattningen i mitt umgänge - vårt folk ! - är att "nu har politikerna hållit varandra om ryggen igen"

Vi var många som hoppades att Toblerone-eländet skulle vara passé - och dagen före valet hade Expressen ett oerhört tendentiöst uppslag med hela affären. Efter tjugo år. Hur tror ni det kommer se ut 2014?
Dagens mediavärld ger oss ingen andra chans - vi har inga kanaler längre, inga planer att spela på. Av alla de som läst om "fuskaren Håkan" är det en bråkdel som kommer uppfatta att saken är utredd (om den nu är det). Och har jag lust att behöva försvara och förklara i tre år?
Nope."


Jag vill prata politik.15 kommentarer:

Samtidigt, det måste väl finnas någon sorts rättvisa? När det nu visas att det inte funnits några tydliga regler, utan att det är mediedrevet som varit besinningslöst och saknat substans måste väl det kunna nå ut till folk? Det handlar inte om fusk. Nästa ledare kommer granskas precis lika hårt, och det finns väl alltid skit att hitta hos alla? Borde inte målet vara att skapa en ideologisk och stark socialdemokrati som inte hotas att gå under av mediedrev?

 

Fast vad är det som ska försvaras?
Regelverket var inte korrekt och Juholt har inte gjort något fel, men det kommer väl ältas, men fortfarande, inget fel gjordes väl? Sen så kan man såklart ha åsikter om den abnorma ersättningen som politiker får, men de lär väl som alla andra utnyttja de vägar till slantar man kan.

Förhoppningsvis kommer huvuden rulla på exempelvis Aftonbladet som drog igång drevet som tillslut visade sig vara helt felaktigt. Fast när man tittar på aftonbladets hemsida verkar de iofs vilja gömma det som kommit fram.

 

Och att inte förglömma Centerpartisten som tillskansat sig 250.000:- http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/619770-c-politiker-gjorde-en-juholt-fast-varre

 

Helt riktigt analyserat och folk är inte dummare att de förstår skillnaden mellan att slipa förundersökning och göra fel.

 

Enligt både åklagare och advokat så finns det inga lagar, regler, praxis som reglerar hyresersättning till riksdagsman som är sambo, bara att max ersättningen är 8.000 kr/mån i hyresersättning.

Någon anonym S-källa ringde och skvallrade och media drog i gång cirkusen och folk är förbannade på politikernas höga löner, arvoden, förmåner, traktamenten, fria resor, hyresersättningar, hyrbilar, stpendier, etc.

Tycker han skall sluta be om ursäkt och säga att han inte har gjort något fel enligt lagen och moraliskt har jag tagit ansvar genom att betala tillbaka halva ersättningen. Dubbla bilersättningar beror på felaktigt uppgivna datum, det är rättat nu.

Tyvärr, så här är det i politiken, politiska fiender sprider anonymt falsk information till pressen och plötsligt går media drevet och skandalen som aldrig hänt är nu ett faktum. Jag vet att jag inte är någon tjuv eller fifflare, jag kommer tillbaka med bra politik för folket.

Dags att slå tillbaka och inte ta all skit media kastar på Juholt.

 

Jag vill också prata politik. träffade en partikamrat på obs i dag.

vi var rätt så överens om att om inte håkan j orkat fortsätta så skulle ingenting ha varit vunnit. däremot skulle det ha varit väldigt svårt att hitta en kandidat som var villig att ta på sig detta dödspilotuppdrag

min uppfattning är att det är dags att skapa ett tydligt regelverk och en ordentlig kontrollfunktion där på riksdagen. samt att man bör jaga upp den person som var in och ändrade på föreskrifterna för arvoden och traktamenten så att hj kom fram i en sämre dager.

Nu ser jag fram emot att håkan juholt kommer till umeå så vi äntligen kan börja diskutera politik.......

 

Saknar en debatt och det är hur HJ kan anlita en advokat som Hans Strandberg som försvarat ett otal av s.k finansmän vad gäller ekobrott. Är det ingen som tänkt på det? Tex: Skandiadirektören L-E Pettersson, Nordeamannen, Hans Thulin, Sven-Olof Johansson och många fler. Passar HJ i den klientförteckningen? Mycket märkligt.

 

Hetsmakerskan på Aftonbladet, som lyckades få Littorin (m) avsatt trodde faktiskt att hon skulle lyckas avsätta även s-ledaren. Hon fick med sig hela drevet av hyenor. Stockholms-media målade upp en fantasibild, som man själv började tro på, att det var strömhopp från socialdemokratin och en upprorsrörelse ute i landet. Man la extra bränsle på brasan för att tvinga VU till underkastelse. Flera privatbloggar (bl.a. undertecknad, men mest känd var Viktor Tullgren) började själva undersöka saken. Aftonbladet ljög. Vi kom fram till den slutsatsen före åklagarens offentliggörande av beslutet att lägga ner förundersökningen. Moderatstyrda Sveriges Radio tvingades gå ut med sanningen på morgonen samma dag som VU. Mellin, Helin, KG Bergström om de andra mediala makthavarna hade inte räknat med de nya s.k. sociala medierna och privatbloggarna. Tor du verkligen att "vanligt folk" ser upp till K.G. Bergström som en idol?

Nej, vindarna kommer att vända, s kommer att få nya medlemmar, som redan från början är vaccinerade mot dreven. Sossarna kommer att gå stärkta ur det här. Folk kommer att bli förbannade varje gång den arrogante KG Bergström och hans gelikar öppnar munnen och säger "Toblerone".

Tycker att du Calle F ska ta och fundera över monopoliseringen av mediabranschen och vad man kan göra åt det.

Frågor:

Om partiordf tjänar för mycket, så är det väl arvodet från partiet på 88.000 kr som ska angripas, och inte att han fått den ersättning som han faktiskt har rätt till från riksdagen?

Vad menas med att HJ bara skulle ha tagit emot ersättning för "sin del" av lägenheten. Finns det rum som han inte får vistas i?

 
Danne Oxberg

Att sambon får sin hyra betald av skattebetalarna under fem år, är det OK? Är det orimligt att anse att Håkans egna magkänsla borde ha larmat, typ: "Hmmm, vad snällt av min arbetsgivare att betala boendet för min kulbo. Men är det verkligen ett optimalt sätt att använda skattepengarna på? Är det ens rimligt, borde kolla upp det..." Tyvärr så larmade inte Håkans magkänsla honom om detta på 5 år, eller?? Skulle din magkänsla larmat dig någon gång under fem år?

 

Det var inte riksdagsledmöternas eventuella förmåner som det här handlade om. Vill man ta upp det försöker man flytta fokus, och då handlar det plötsligt om alla riksdagsmän - därför kommer inte det att bli en stor debatt. Eller knappt en liten.

 

Det är väl tur att människor fortfarande har en sorts inre etisk kompass och reagerar på sådana här avarter, oavsett hur lagparagraferna ser ut.
Tänk, hur ser samhället ut om man tycker att det är helt okey att skattebetalarna ska betala för ens kulbo i olika sammanhang!
Att skylla på kvällspressen/Aftonbladet är enbart löjligt! Det är inte de som har gått i lagens utmarker och sökt bidrag. Det är medias uppgift att bevaka fifflande hos politikerna.Aftonbladet är en garanti för att inte detta fifflande översköljer vårt samhälle. Den här frågan rör oss alla, för den handlar om moral och etik, inte enbart för s-medlemmar.

 

Och så Lars Flemström! HADE inte Littorin besökt en prostituerad? Tycker du att detta är helt okey när lagen förbjuder detta?

 

Det hela handlar om moral, omdöme och attityd. Bara för att det inte finns skrivna regler som explicit förbjuder något agerande om betyder det inte att det är OK.

Det är t.ex. som om någon fyller år och bjuder kollegerna på tårta till fikat och jag får för mig att ta hela tårtan och trycka i mig den själv och sedan ställa mig helt oförstående till varför folk blir upprörda, kallar mig ”tårttjuven” och ber mig lämna. Vadå? Jag har ju inte gjort något fel! Det fanns ju faktiskt inga som helst skrivna regler eller någon lag som sa att det var förbjudet att ta hela tårtan själv! Är det någon som skall klandras här så är det ju den som bjöd på tårtan som inte hade sett till att det fanns skrivna regler där det klart och tydligt framgick att mitt agerande inte var OK. Är det några som skall skämmas och lämna tillställningen är de ju de som helt grundlöst klandrar mig. De här är bara illvilliga kollegers sätt att försöka smutskasta mig, dessutom är ju Carl Bildts agerande värre! Men visst, jag har förstått att mitt agerande kan uppfattas som lite felaktigt av vissa så jag får väl vara storsint och betala tårtan. Ser absolut ingen anledning att folk skall ifrågasätta min moral eller mitt omdöme på grund av det här och kräver att alla skall ha fullt förtroende för mig!

 

Lundin Oil's enda uppgift är att dra in maximal vinst till aktieägarna, bl.a. Carl Bildt. Aftonbladets enda uppgift är att dra in maximal vinst åt aktieägarna i Skibstedtkoncernen, som ända till 1998 var ett rent familjeföretag. Skibstedtkoncernen äger 91 % av aktiekapitalet i AB, (troligen) 100 % av aktiekapitalet i Svenska Dagbladet, 35 % av aktiekapitalet i gratistidningen Metro, vartill koncernen kontrollerar en mängd nätföretag. Koncernen kontrollerar vidare flera av Norges största tidningar, bl.a Verldens Gang och Aftenposten. Företaget äger mediaföretag i 37 länder, med koncentration till Norden och Baltikum.

Det är väl alldeles självklart att Skipstedt-familjen inte springer omkring på alla redaktioner, som de äger, och talar om för journalisterna vad de ska skriva. Om de ens hade försökt med det hade de förlorat kontrollen över sitt åsiktsimperium finansiellt, så att tusentals journalister hade blivit arbetslösa.

Det finns väl utprövade metoder att styra ett företagsimperium utan att detaljreglera och synas. Sverige är inte Kamratposten-landet längre, min kära Lisbeth.

Men det är bra det som har hänt. Det gjorde ont, men var ett nödvändigt vaccin mot framtida drev. Och Littorin-affären visar att även borgerliga partier kan drabbas. Är det medlemmarna eller mediakampanjerna som styr exempelvis folkpartiet.

Låt mig bara påminna om avsättningen av Maria Leissner som fp-ordförande. Det var ett gäng maffiga manliga chefredkatörer i den liberala pressen, som hellre ville Lars Lejonborg, som stod för drevet den gången.

Att landsmötet valt Leissner, besvärade inte dessa herrar, vars spalter i andra sammanhang brukade vara fyllda med högstämt försvar för demokratiska beslutsprocesser.

Det handlar nu om mer än Juholt personligen. Det handlar om försvaret för demokratin. Murvalar ska inte avsätta ministrar och partiledare.

 

Du vill prata politik.
De flesta fokuserar på att vinna valet för att själva gynnas och skiter högaktningsfullt i politiken och just därför är denna situation högst önskvärd för alliansen och deras kärnväljare då de inte vill prata politik utan hellre ser att de kan styra och ställa som de vill när väljarna röstar borgerligt efter att ha blivit bortskrämda från socialdemokratin om än på falska grunder.