Förvänta er ingen rättvisa av borgerlig media!

I kölvattnet av den tsunami som slog upp runt Håkan Juholt har en del - rätt många - börjat morra om varför bara han granskas. Det rullas igång bloggnätverk och annat. Varför granskas inga borgare, muttras det om. Lägg ner det där - ta det här som en påminnelse om var den verkliga makten ligger...

Därför att media är borgerligt. Det finns_ingen_motkraft värd namnet. Så enkelt är det. Även om ambitiösa människor försöker få nån sans och balans i det hela - det är inte bara sossar som upprörs över den rasande frenesin i arbetet med att få Juholt att framstå som en roffare och utsugare och fuskare; just de ord som borgerligheten älskar att klistra på socialdemokrater.

Istället för att leta upp fd borgerliga statsråds dumheter, eller kräva genmäle i tidningarna, eller hävda nån slags gudomlig rättvisa är det bara att inse - den här striden är förlorad.

Jag är övertygad om att Håkan Juholt måste avgå. Därför att det går inte att vända den här bilden av honom. Jag tror också att han kommer att avgå. Förvirrad över att faktiskt behöva göra det. Men tillräckligt mycket socialdemokrat för att förstå att ibland är man mindre än partiet.
I slutänden kommer han säkert bli helt frikänd från alla sorters anklagelser. Med största sannolikhet kommer han att kunna tilldömas skadestånd, och få en ursäkt av några blad, på sidan trettio.

Grattis tidningarna. Ni vann. Korka upp champagnen och gör High five till varandra.

Och vad ska vi andra göra då? Jo, det enda som fungerar: slå dem där det känns. Och jag säger det med en dåres envetenhet:

SLUTA KÖPA BORGERLIGA TIDNINGAR!

Kalla det konsumentmakt eller vad som helst, men det är den enda väg som vi andra i Sverige kan visa vårt missnöje på. Sluta köpa. sprida och sponsra borgerlig makt. I skarpa lägen kommer de alltid att visa huggtänderna och drakögat, och bita er. Så kommer vi ha det till den dagen fackföreningsrörelsen begriper att det enda stället att satsa miljonerna på är att starta en motkraft.

Säg upp prenumerationen på SvD och DN omedelbart. Köp inga lösnummer av Aftonbladet eller Expressen. Skaffa en scriptblocker till din dator så du slipper web-tidningarnas annonser. Hitta andra kanaler att få nyheter på - det finns. Om vi är ett par tusen som slutar läsa de här tidningarna är det en så oerhört mer raffinerad revansch än att få dem att erkänna att de gjort fel (för det kommer de ALDRIG att göra.)

Men förvänta er aldrig någon rättvisa från borgerliga redaktioner!

Annat om samma: Här, Bjereld, Kent Persson, Laakso,Och för att föregå eventuella kommentarer: Aftonbladet är inte en socialdemokratisk tidning, det är en tidning som ägs av Schipsted till 91% och av LO med 9%, och där ledarsidan är separerad från resten av tidningen.2 kommentarer:

Jag försöker ofta nå ut med ditt budskap till icke borgare som läser Östgöta Correspondenten och DN , deras eviga ursäkt är : Vad skall man då köpa ? Det finns ju inget annat !

Så på så sätt kan jag nästan hoppas att folk får bita i det sura äpplet och få det ännu lite sämre.

Bra blogginlägg och vi behöver alla påminnas om att det inte är de borgerliga tidningarna som gör fel utan att de gör det de SKALL och att det är lönlöst att försöka kräva någon sorts rättvisa.

Hur fan kunde LO sälja Aftonbladet ? Satt det borgare i styrelsen just då ?

 

Apropå Aftonbladets drev på Juholt!
LO äger som sagt 9% och har genom avtal med Schibsted fortfarande rätt att bestämma vem som ska vara chefredaktör för ledar-, debatt- och kulturavdelningen. LO behåller därmed även i fortsättningen kontrollen över tidningens politiska inriktning.
Men frågan är! Varför har LO sålt bort 91% av Sveriges största tidning?? Snacka om att skjuta sig i foten!