Åldersdiskriminering är ett måste!!!


LO har beslutat sig för att ta ett djupt tag i penningpåsen och satsa på information. Jag tycker det är bra - vårt underläge i opinionen är helt hopplöst, och man blir bara trött av att höra folk som fortfarande störs av att arbetarrörelsen misshandlas i borgerlig media...
Vad trodde ni då? Tidningar har i alla år startats för att ägarna ska kunna bedriva sin egna politiska agenda, och det blir allt tydligare 2011. Mitt råd är fortfarande: köp LänkINTE Dagens Nyheter, Expressen eller Svenska Dagbladet. Köp helst inte Aftonbladet heller - den sortens tabloidskräp borde inte kunna kopplas till vänstern. Stöd inte motståndaren.
Men... det finns viktiga saker att säga om LOs satsning, om den nu kommer sättas i sjön.

För det första: starta inte en tidning. Tyvärr finns inom vänstern en idyllisk bild av tidningsmakeri och journalism, och jag blir alltid lika jävla trött när nån återigen ska starta en papperstidning.

För det andra: tillämpa åldersdiskriminering. Det kan inte vara så att samma människor som under tjugofem år misslyckats med att föra ut fackets och vänsterns värderingar ska få göra skit av det här också. Därför borde alla som ska ha med det här att göra vara födda efter 1979. Det är ett lätt sätt att hålla klantarslena borta (ni kan få namn). De som är födda dessförinnan ska tammefan korsförhöras för att kunna sovra bort de som faktiskt inte kan.

För det tredje - gör nu en seriös satsning på nätinformation. Det betyder att fackförbundens styrelser måste släppa blyhandsken över kontrollen, men det är absolut nödvändigt. Skapa Twitterkonton, uppdatera hemsidor (de flesta är HEMSKA!), se till att personalen är kompatibel med ett tangentbord, tacksåmycket. Nåt fackförbund som skapat en mobilapp än så länge? Som gjort sin hemsida mobilanpassad? Nope.

För det fjärde - lär er vad sociala medier är. En blogg är inte ett socialt medium, det är en megafon. Facebook är inte heller ett lämpligt socialt medium om man inte jobbar med det. Anställ folk som enbart sitter och surfar runt och gör inlägg på andras bloggar och forum - det är så man får besökare; jag besöker din sida och skriver nåt, och sen kommer du att besöka min (under förutsättning att jag skrivit något tillräckligt kittlande hos dig). Och har jag sedan en tillräckligt bra sida kommer folk att titta in där igen.
Och jag blir fortfarande lessen över att behöva skriva precis det ovanstående - för allt det borde vara självklart för alla, men är det bara för generationerna födda efter 1979.

För det femte. Bygg en portal med nyheter, skvaller, nöje, sport, bloggar, länkar, filmklipp, ljudklipp - och marknadsför den hårt som fan. Det måste läggas miljoner på sånt - kan man få Alex Schulman att blogga där - go for it, och betala för det. Erbjud pengar till framgångsrika modebloggare - för det är ju våra unga medlemmar som läser sånt. Betala duktiga hemmaförälderbloggare att skriva på portalen - för det är våra medlemmar som är hemma.
Sluta vara så förbannat politiskt fega - våga vara lite sexiga och roliga. Vem läser ännu en stentrist politisk blogg med ord som "tydliggöra", "världssamfundet" och "barnfattigdom"?

Nu tror jag ju inte att det här kommer att ske - fackförbundens ledningar är för mossiga. Det är så pinsamt att sakna både kommunikationschefer och pressekreterare från fackförbunden på Facebook och Twitter. Har ni fortfarande telefon med petmoj?

Nå, vilka kan det här då? Vilka är det som alltid varit bra på att nyttja ny teknik och små resurser? Ytterlighetsrörelser och motståndsgrupper naturligtvis. Alltifrån pamflettraseriet i 1600-talets Frankrike, över stencilbladen på sjuttiotalet till dagens främlingsfientliga yttringar på nätet. Där finns kunskapen - titta hur de gör, istället för att uppfinna hjulet igen.
Och det här är viktigt.

Det finns en utbredd missuppfattning om att pressen skulle vara "lagd åt vänster" - senast utbasunerad av en journalist som heter Lars Adaktusson - som har en erkänd koppling till Kristdemokraterna och som därför (?) under flera år får göra politiska inslag i TV.
Nå, han har fel - även om det finns en vänsterövervikt bland tidningsfolk i gemen så är de flesta anställda på medier där deras politiska uppfattning inte spelar nån roll. Om samhälls- och ekonomijournalisternas åsikter skrev jag här, i samband med att Kent Asp publicerade sin rapport

Därför måste ju fackföreningsrörelsen ta det här på allvar. Och börja tillämpa lite positiv särbehandling av människor som vuxit upp helt och hållet i en datorvärld.

5 kommentarer:

GRATTIS!! GRATTIS!! Du har fått pris enligt Byggvärlden!

Det svider nog hos Botrygg. HURRA!

 

Varför i hela helskotta sålde LO Aftonbladet till Schibstedt ?

Det var väll inte så smart tycker jag.

Folk röstar inte så mycket efter hur politiken är, de röstar efter hur politikerna ser ut och om de uppfattas som trevliga i TV samt efter vad tidningarna skriver dag ut och dag in oavsett om det är sant eller mera falskt.

Den som kontrollerar media kontrollerar politiken och politikerna.

 

Blogginlägget sätter fingret på vad som behöver göras nu när situationen är som den är.

De borgerliga partierna är uppbackade av våra största agendasättande dagstidningar, till stor del av SVT. Bara titta på Expertkommentatorerna samt på extremvinklade journalister som Silberschtein osv. , denna upbackning är något vare sig vänstern eller sossarna kan åtnjuta och de bör således 8 för 10 år sedan ) börja agera därefter.

En annan tillfällig fördel borgarna har är hela situationen med "finanskris" som framgångsrikt används som medelklasskrämma och gör överbelånade villaägare över hela landet livrädda för något annat än "det trygga" med alliansen och låga skatter. Detta trots att de flesta medelklassväljare inte har något alls kvar av sina skattesänkningar då alla avgifter höjts sista åren och inflationen också holkat ur köpkraften för alla utom de med rejält höga löner. Men hur arbetar man mot människors dumhet och oförmåga att förstå system kombinerat med rädsla ?

 

Tack för ett sjukt bra inlägg, jag håller helt med dig! Jag tror dock att det kommer ta lång tid innan det händer något intressant inom informationsförmedlingen från fackförbunden.

Så jag lite tog saken i egna händer. Jag har skapat en blogg på adressen fackingpolitics.se där det är tänkt att alla som vill ska få skriva inlägg. Jag tror den här idén har enormt mycket potential, men det krävs att den sprids. Men ännu mer krävs att folk tar sig tiden att SKRIVA!

Har hört ganska mycket gnäll från många håll inom arbetarrörelsen att det inte finns någonstans där vi kan komma till tals. Nu finns det ett sådant ställe, så jag hoppas att alla tar den chansen och möjligheten. Kommer stå om bloggen i Kommunalarbetaren inom kort, så förhoppningsvis lockar det mycket folk till sidan.

Herregud, kan Kissie ha tusentals läsare varje dag måste väl vi också kunna skrapa ihop lite folk! ;)

Mvh//Anny

 

Jamen en länk då kanske?