Gör nåt antirasistiskt själva då, lata borgare

  Under en period har jag nu blivit mer och mer irriterad på diverse borgerliga koryféer (googla!) som tydligen anser att deras främsta uppgift är att påpeka fel som "anti-rasisterna" gör. Man kan inte ställa upp på kritik mot a-arslena därför att då måste man samtidigt kritisera b-arslena lika mycket, för att inte tala om c-arslena som kommer lindrigt undan.

  Det handlar om kvinnor - givetvis - som attackeras av medelålders gubbar och kvinnor i obestämbar ålder för att de inte gör tillräckligt för kvinnor i förorten. Det är HBTQ-rörelsen som inte gör tillräckligt för bögar i förorten. Det är inte tillräckligt avståndstagande mot IS, och andra med dem förknippade rövhål. Sen är det kvinnor i allmänhet som borde tänka mer eller mindre på andra kvinnor, socialister som ska skämmas tammefan för allt vad Sovjet gjorde, miljöpartister som ICKE får yttra sig om klimatfrågan innan de lever exemplariskt själva.

Etc.

  Till er, ni vet vilka ni är vill jag säga:

Men gör nåt själva då för helvete.

  Det är fullt möjligt för alla dessa borgare att samlas i nån förort och ha återkommande möten till stöd för precis vad som helst. Sätt igång bara. Jag kan till och med tänka mig att komma själv, eftersom jag anser att flera av de här frågorna är för viktiga för att låsas in i partipolitiskt tänkande, och jag har länge saknat borgare i leden. Dessutom, förorten är vare sig farlig eller hotfull.

  Och kan ni inte, vet inte, vågar inte så kan ni väl höra av er. Så ska jag berätta. Men jag tänker inte göra jobbet åt er - det är liksom inte det som är antirasistiskt arbete eller motstånd mot homofobi eller att vara uppkäftig mot fundamentalister. Det är när man gör det själv.  Är ni inte nöjda med valfri antirasistisk företrädare får ni väl kliva fram själva då. Samlas till en mäktig manifestation som alla, precis alla, får vara med.
  Långa tåg med fanor och banderoller, hoppborgar, blommor och frisläppta duvor. Ni kan säkert få nån lobbyfirma att ordna det hela, och Svenskt Näringsliv kan väl betala.

  Men att bara sitta och gnälla är patetiskt. Ynkligt, Fegt.

  Fast det blir väl som vanligt - några skriver en debattartikel där man saknar diverse saker i den antirasistiska rörelsen, i den fackliga rörelsen, i HBTQ-rörelsen, och sen kan man nöjd och glad få dunkar i ryggen av gissa-vilka. Några förvirrade sossar hoppar på gnälltåget, och vid sidan står di bruna och vill vara med. Det låter väl kul. Not.


  Så kom igen nu va.

3 kommentarer:

Vilken tur att man inte behöver googla på arsle respektive rövhål. Vilken tur dessutom att jag inte behöver googla på koryfeer...dessutom. Men utöver den intellektuella exsessen, nä Calle det funkar inte.
Skriv om, så ska vi se om jag grejar att förstå vad du vill ha sagt efter att ha etiketterat ungefär alla. Typ. Och då blir anslaget helt fel. Trots att du menar rätt. Typ.

 

Bra inlägg. Jag har ofta tänkt detsamma när jag stått med insamlingsbössa för alltifrån FNL till Röda korset. Alltid är det någon "förståndig" människa som förklarar vad vad jag istället borde samla till. Att dom själva skulle göra något faller som aldrig in.

 

Anonym, larva dig inte.