Viktiga saker i mitt liv....

Jag är en politisk människa. Livet har alltid handlat om rätt eller fel, om nyttjande och utnyttjande, om kamp och frihet. Detta tackar jag naturligtvis mina föräldrar för, liksom den uppväxt de gav mig och mina syskon. Jag har ett vänsterperspektiv på världen, men blir förbannad om man kallar mig dogmatisk. Men räkna med att det kommer en del politiska inlägg här!
Jag är byggnadsarbetare. Inte av den sorten som sätter sockel och foder och hänger kök och har sig, utan den där sorten som går utomhus mest - och som vill gå utomhus. Som liten fascinerades jag av byggjobbarna, precis som de flesta barn. Det var vuxna karlar i stora kläder, som talade högt och som fick lorta ner sig utan att någon skällde på dem. De hade mustascher med frost i, och väderbitna ansikten, och de ruskade på sig när de hängde på sig de tjocka jackorna för att gå ut i tjutande snöbyar.
Jag blev alltså byggnadsarbetare, men inte på en gång - jag har gjort massor med andra saker - och jag kommer fortsätta med det. Jag trivs med jargongen, med hantverket, med tempot och klimatet. Man kan till och med lära sig tycka om att klockan ringer 0415...
Nu finns det naturligtvis en massa saker som kunde vara bättre också. Det är därför jag är aktiv i facket. Och stolt över det. Förhoppningsvis kommer den här bloggen att läsas av andra i min bransch, men jag ser gärna att andra icke-typiska skribenter tar till orda.
Det finns fortfarande ett snobberi i att skriva på Internet, men det är bara ytterligare ett område att erövra för oss som inte varit där så länge. Jag kommer att skriva om arbetsmiljö, om produktionsförhållanden, om medbestämmande och vidareutbildning.

Jag är stolt över mina barn - Linnea femton år och Linus elva år. De är dock inte lika stolta över mig hela tiden, måste jag tyvärr erkänna. Pappa kan vara rätt pinsam numer. Det är en känsla jag känner igen ganska väl från min egen uppväxt, och jag försöker faktiskt undvika det. Därför blir det inga bilder på barnen här. Däremot kan det säkert hända att jag skriver om dem, eller om andra barn.

Jag tränar mycket. Det har jag gjort i över trettio år, och det syns också. Periodvis har jag jobbat med det, och jag är duktig på det. Jag har tävlat i en del styrkesporter, men aldrig i kroppsbyggning. Jag är fortfarande fascinerad av kroppsbyggning, men fascinationen har bytts från beundran till förundran. Jag kommer skriva en hel del om friskvård och träning.

Böcker är viktigt för mig. Bokstäverna är mina vänner. Jag läser uppenbarligen både extremt mycket och snabbt. Lite periodare är jag - det kan bli väldigt mycket deckare en period, sen blir det memoarer och sen kommer det en period med nåt annat. Jag tänker skriva lite om böcker jag läser...