Lessen men ljuset kommer inte från Borås....

Så blev det då Elfsborg som fick pokalen. Ingen skam i det - det är ett habilt lag i en sopig liga. Det är i själva verket ett oerhört svaghetstecken att ett lag kan komma från Superettan och direkt vara aspiranter på guldet. Och det säger en hel del om nivån på Allsvenskan.
Det finns som jag ser det fem lag i Sverige som skulle kunna etablera sig i Europa, som anständiga deltagare i de stora cuperna. Det är AIK, Djurgården, Helsingborg, IFK Göteborg och Malmö FF. Större än så är inte fotbolls-Sverige. Jag räknar bort Hammarby, eftersom de är konkurrenter inom Stockholms kommun med Djurgården och i det fallet är det Djurgården som kommer ha de finansiella musklerna, och stödet (som den överklassklubb de faktiskt är).
Kul för Elfsborg alltså. Trist för svensk fotboll.

3 kommentarer:

Dessutom är det ju ännu bistrare att veta att domaren Peter Fröjdfeldt - kanske - avgjorde hela tillställningen genom att inte blåsa för hands. Han gillar inte Gnaget helt enkelt

 

Spelar roll. Huvesaken var ju att råttorna inte vann.

 

Fröjdfält ska väl inte bestämma var guldet ska hamna. Är det straff så är det. Kan ingen protestera hos Fotbollsförbundet.