Ahlmark - smart OCH knäpp!

Per Ahlmark visar på ledarsidan i DN att det tydligen går alldeles utmärkt att kombinera dokumenterad intelligens med rent hårresande dumhet. Dessutom visar ju DN:s ledarredaktion om än mer dåligt omdöme genom att låta publicera det.
Genom att insinuera att Carl Bildt skulle vara anti-semit drar Ahlmark - naturligtvis i sällskap med några av de mest raffinerade lobbyisterna i världen - ner debatten om fred i Mellanöstern på ett rent patetiskt stadie. Jag vet att Ahlmark under det senaste kriget var ursinnig över att Carl Bildt inte odelat ställde sig på Israels sida i konflikten, och att han inte alls var lika glad över utnämningen av Bildt som t ex den israeliska ambassaden var.
Problemet är dels att Ahlmark är en av de mest enögda debattörer vi sett i modern tid i Sverige. I sin partiskhet ligger han ytterligt nära de klassiska stalinisterna eller maoisterna - om så folk dog i TV-rutan var det enbart västerländsk kulturimperialism, och lögner ägnade att skada det socialistiska framåtskridandet.Dels att han faktiskt får uppmärksamhet, vilket han inte borde ha eftersom han numer är lika klartänkt som vilken rättshaverist som helst.
Ahlmark ansluter sig till de som helst hade sett att det senaste kriget enbart bevakats av Israelvänliga medier, och som nu skyller Hizbollahs framgångar - som jag från ett militärstrategiskt perspektiv nog skulle betrakta som en seger - på partisk mediebevakning i världen. Ett resonemang som för övrigt stöds av hökarna i Israel.
Det tragiska är ju att det finns en fredsrörelse i Israel - en fredsrörelse som behöver stöd i Europa, vilket i Sverige sker via t ex JIPF -
judar för israelisk-palestinsk fred
.
Jag fasar ju för att tänka på vad Ahlmark skulle beteckna de judiska och israeliska fredsvännerna som. För mig är hans resonemang oroväckande lika den demagogi som både fascister och nazister ägnade sig och ägnar sig åt

1 kommentarer:

Jag kan bara instämma. Mycket kan man säga om Carl Bildt, men antyder man att han skulle vara antisemit så har man nog inte alla indianerna i kanoten.