Petra och prostitutionen...

Annika Lantz hade besök av Petra Östergren i onsdags. Hon har nu skrivit en bok där hon med hänvisningar till diverse olika filosofer försöker göra gällande att a) samhället stigmatiserar prostituerade, b) att kvinnorörelsen (!) sviker de prostituerade och c) att prostitution skulle höra ihop med sexualitet !!!! Yeah right - och snart ska hon säga att våldtäkt också bara är en form av sexualitet, och att porrkonsumtion inte har ett dugg att göra med sexuella övergrepp.
Annika var väldigt snäll mot henne - var det bara ett utslag av missriktad systerkärlek Annika? Jag hoppas det, för du hade behövt sätta dit henne rejält. Inte nånstans ställdes frågorna om VARFÖR de här kvinnorna var prostituerade, OM de verkligen ville vara det, eller OM de skulle vilja att deras döttrar följde i deras spår - precis alla de frågor som prostitutionsförespråkarna i stort sett alltid hoppar över.
Och dagen efter fick gamle Lars Westerberg - varför får han sitta och tycka i radio? - utgjuta sitt beröm för Petras bok, och sin avsky över sexköpslagen. Talar du i egen sak Lars? Vad har sexualitet att göra med en tandlös sårig brud som står på knä på ett par gamla tidningar i en kulvert under Brunkebergsåsen?
Prostitutuion handlar om makt - inte om ett sälj- och köpförhållande. Det finns inget affärsmässigt över en uppgörelse där den ena parten MÅSTE sälja sig. Det är bara en annan form av slaveri!

1 kommentarer:

Jag trodde också att vi kommit längre när det gäller synen på prostitution! Petra Ö är läskig i mina öron - men jag tror hon säger vad som helst för att få uppmärksamhet. Glad att du tar upp ämnet - det behövs fler män som du!