Utan städare stannar Sverige....

Bloggaren Frukostflingan tar upp flera viktiga och undervärderade yrkesgrupper på sin blogg. Vad vore vi utan de som tar undan, röjer och också plockar fram , jobbar när vi andra är lediga, vars arbetsmiljö är samma ställe där vi andra ska koppla av eller äta?
Överhuvudtaget har dokumentationen av vårt arbetsliv kommit på skam, vilket är mycket märkligt eftersom vi lever i en tid när det är lättare än någonsin att både fotografera och skriva om sin egen arbetsmiljö. Jag har alltid en kamera med mig numer, tack vare tidens teknikhysteri, men hur många är det som plåtar sina arbetskamrater, sina arbetsuppgifter eller hur det faktiskt ser ut där man ändå tillbringar så många av dygnets timmar? Och var hittar man dem?
Finns det fler hantverkare, tjänstemän, präster eller långtradarchaffisar som bloggar emottages tips med glädje. Jag är rätt less på att läsa bloggar som enbart innehåller "skribentens privata åsikter om tusen och en saker..." eftersom det är ett fåtal förunnat att skriva både fängslande och intressant - tyvärr. Om jag sedan hör dit själv så må det väl vara hänt (jag har lärt mig att om man sticker ut hakan får man vara beredd att ta en och annan smäll).
Men om man kan fylla sin blogg med något annat hittar i varje fall jag dit med större intresse, och sedan får det vara recensioner eller modetips. Och bilder från yrkeslivet idag är lika intressant som bilder från forna dagar.

1 kommentarer:

Kul att du gillar det jag skriver, håller med dig och jag ser också fram emot fler som dokumenterar sitt arbetsliv i text eller bild, vi får väl förena oss i kampen om att få fler "arbetaryrken" representerade bland bloggarna, du jobbar ju på med dina kollegor och jag antar att flera av dem i alla fall är nyfikna på det du lägger ut i bloggvärlden, själv följer jag med spänning dina vyer från taket