Jag skiter i vem som ska leda partiet....


Nä, det vore ju att ta i, men det enda jag är säker på är att det inte blir Messias. Inte Robert Lind i Kramfors heller. För nu ska det letas den ideala kandidaten - vilket gör att för tillfället är det vägen och inte målet som verkar vara intressantast för de som bryr sig.
Jag vet inte ens om jag vill ha nån partiledare - det kan bero på att jag förmodligen lider av nån sorts sjukdom som yttrar sig i överhetsförakt och auktoritetsmisstro. Min ideologiska övertygelse - tunga ord på söndagkvällen - bottnar inte i att jag hört eller sett enstaka personer, vars övertygelse övertygat mig. Snarare är det små små ord av många kloka människor som skolat mig.

Precis som väntat är det ett jävla kacklande om vem som ska bli Monas efterträdare, och Sveriges mest otacksamma jobb just nu måste vara att vara ordförande i den valberedning som ska ordna kalaset. För ingen kandidat, vilka de nu är, kommer att gå helskinnad ur den bataljen. Det är det som är nackdelen med att hålla fast vid ett uråldrigt system med en skinande barnatro på Den Enda Ledaren....
Och den här smörjan med att medlemmarna ska yttra sig om vilka kvaliteter Partiledaren ska ha - det är ju så populistiskt att man storknar. Jag fattar ärligt talat inte hur man tänkt där.

Till detta ska läggas det som Kriskommissionen pysslar med. De gör ett häftigt jobb just nu, och nödvändigt.
Man kan ju däremot fundera på vad det ska leda till - faktum är att en massa människor seriöst borde fundera på om de inte borde göra något annat; om de kan....

Näpp, jag var inte jättelycklig när GP blev partiledare. Jag kommer säkert inte bli lycklig nu heller, men den som utses kommer i varje fall inte smygattackeras från den här bloggaren. För mig är det nämligen viktigare att partiet ändras än vem som ska leda det.

Andra som pallar tänka klokare och mer är Johanna, Peter, Röda Berget, Bjereld, Mitt-i-steget, Alexandra.

Gammalmedia - Svd, Svd, AB, DN


Ring och väck mig när valet är klart, så ska jag åka på kongressen och vara lydig boskap....

1 kommentarer:

Hej Calle
Jag skiter inte i vem som tar över efter Mona. Jag tror hela landet skulle vinna oerhört på om någon ny kraft kom fram. Någon som styr sitt handlande utifrån en fast inre kompass som pekar åt samma håll oavsett vart vinden blåser. Jag tror att fler partier skulle må bra av lite rotation så som MP gör. Tror det är sunt och att mycket klia varandra på ryggen mentalitet då skulle försvinna... Hoppas S hittar någon som kan matcha Fredrik, Anders och de andra. Som i mitt tycke framstår som betydligt modernare än Mona, Nuder och ...ja nu vet jag knappt någon mer. Det säger väl allt.
Men summa summarum behöver vi nya krafter i den svenska politiken.