Ny vänstertidning i Stockholm!!!


Det kryllar av tidningar i Stockholm. Rätt många är "koncepttidningar" - notera ordet koncept som ett som sänker folks trovärdighet - som aldrig kommer att distribueras utanför storstadens gränser. Man anser väl inte att landet utanför är tillräckligt intressant som marknad antar jag.
Många av dessa tidningar både representerar och marknadsför en livsstil och värderingar som enklast kan beskrivas som stockkonservativa, och de dyker också oftast bara upp i ett eller två nummer. Och sen avsomnar de - saknade kanske endast av några förhoppningsfulla reportrar, och någon luttrad förlagsekonom.
Men nu kommer det en riktig tidning i Stockholm. ETC ska ge ut en Stockholmsupplaga och första numret dyker upp i morgon i en kiosk nära dig, förhoppningsvis. Vid sidan av de här glättade koncepsttidningarna finns det faktiskt en växande marknad med engagerade, ofta diffust vänsterinriktade blad som tar upp aktuella frågor. Och den marknaden ska inte underskattas, liksom att man inte alls får tro att en framtida opinionsbildning enbart kommer ske via internet.
Det finns en alldeles speciell känsla i att ta med sig en nyköpt tidning, slå sig ner i soffan och läsa, eller lägga upp på bordet efter aväten matlåda. Bilder och text korresponderar mot varandra på ett sätt som hittills är överlägset; det är därför det finns folk som jobbar just med sånt. Och säga vad man vill om nätet, men vi är fortfarande rätt många som inte kan kånka med oss en laptop till omklädningsboden, för att kunna läsa en stund efter maten.
Därför är det oerhört välkommet att Ehrenberg vågar ta det här steget - och dessutom bjuder man på fest. Gå dit, och se till att nya ETC Stocholm sprids!


Bilden föreställer ett äldre nummer av Dagens ETC

1 kommentarer:

Mm, det ska bli roligt att se första numret av den! Tyvärr uteblev min ETC förra veckan, vet inte varför för jag har betalt prenumerationen.. kanske någon granne som råkade få (och behålla) den...?