En Toblerone mot tveksamma miljonvinster...


Morsaochlivet har en sååååå bra vinkling. Bättre kan det knappast uttryckas. Läs här!!!

8 kommentarer:

Klockrent!

 

Skillnaden är väl att Mona S bröt mot ett regelverk.

Det gör väl inte männen här?

 

Jag tror faktiskt inte ens att hon bröt mot något skrivet regelverk. Hon hängdes ändå.

 

Jadu, Calle. Tyvärr fanns inga skrivna regler, helt enkelt för att man gjort det optimistiska antagandet att våra politker faktiskt var ansvarsfulla och intelligenta människor som faktiskt begrep skillnaden mellan privat konsumtion och inköp i tjänsten. Mona visade att detta var felaktigt, så nu tvingas vi ägna energi på detaljererade regler istället. Det blir som det klassiska McDonalds-muggen där det står "Caution Hot", ifall någon idiot skulle hälla kaffet i knät. Monas Tobleroneaffär handlade ju inte om en ynklig chokladbit. Det handlade om ett systematiskt och medvetet missbruk. Privata inköp för tiotusentals kronor gjordes med statens kreditkort och på grund av usla säkerhetsrutiner uppdagades det inte och Mona kunde inte straffas. Däri ligger skandalen! http://sv.wikipedia.org/wiki/Tobleroneskandalen
Mona förstod, eller borde ha förstått, att hon gjorde fel då hon hade svart barnflicka, fifflade med skatten medan hon påstod att "det är sexigt att betala skatt" samt lät skattebetalarna städa upp efter hennes misslyckanden som egenföretagare. Hundratals P-böter, ibland på en oskattad bil med körförbud, skulder till kronogogden trots en lön som majoriteten av svenska folket endast kan drömma om kompletterar bilden av en driven, utstuderad tjuv och lögnerska.

 

A.Jonsson - du är karl, va? Eftersom du inte vill debattera det saken gällde?

 

Jösses amalia! A. Jonsson vad ska man säga? Tror du missade poängen lite där....

 

Hur menar ni nu, Viktoria och Calle?

Morsaochlivet har svalt propagandalögnen om Monas Toblerone med hull och hår, och ur det perspektivet kan det naturligtvis tyckas orättvist att stackars Mona fick gå för en futtig Toblerone medan "karlarna" kommer undan med nästan vad som helst, eller hur?

Nu handlade det inte om en Toblerone utan om ett medvetet försök att genom bedrägeri och lögner låta skattebetalarna finansiera Monas privata konsumtion med tiotusnetals kronor. Ska Monas lögner och förskingring av skattemedel förminskas bara för att hon är kvinna då, eller hur tänkte ni?

Mona är och förblir en driven, utstuderad tjuv och lögnerska och där står sig Jan-Emanuel, Marjasin, och de andra sossefifflarna slätt. Hyckleriet blir dessutom större när man ena sekunden påstår att "skatt är det finaste som finns" och i nästa betalar barnflickor svart och låter skatteskulder för tiotusentals kronor gå till kronofogden trots att man har inkomster, även de ur skattemedel, som medelsvensson inte ens kan drömma om.

 

A.Jonsson - det finns inga bättre valarbetare än såna som du. Som jag redan sagt på andra ställen - saken är utagerad, brott kunde inte styrkas, det blev inte en fjäder en gång. Det är bara fantikerna som envist håller fast vid det.
Och er är det synd om.