En viktig spark i baken....


Ibland hittar andra guldkorn som bara måste föras vidare. Den här affischen från Miljöpartiet är ett sånt korn. Karlar på de dyrare sedlarna, kvinnor på de lägre valörerna. Varför är det fortfarande så i ett land som under the better part av 1900-talet regerats av ett parti som säger sig kämpa för jämlikhet???

4 kommentarer:

Det är så därför att det fortfarande sitter gubbar och dunkar varandra i ryggen. Skrockar och höjer varandra till skyarna. Livrädda att släppa in någon som möjligen, kanske skulle kunna vara vassare än dem själva. Gubbar väljer gubbar och släpper inte in någon som på allvar kan vara ett hot.

Patetiskt!

 

Det är därför man inte får sluta påpeka det. Inte ge upp och tystna - man flyttar fram positionerna millimeter för millimeter.
All tillgänglig forskning visar ju dessutom att likalön är både produktivt och vinstgivande så man funderar ju på varför det fortfarande är så här

 

Man kan möjligtvis tänka att det är befriande ärligt. Det är ju så det är - i yrkesvärdering, löneförhandlingar och allt möjligt annat. Men inte alltid är det "in plain sight" Mycket sker liksom lite vid sidan om, utan att vi riktigt lägger märket till det. Det är nästan så man inte riktigt tror det själv. Att det ur ekonomisk synvinkel är mer rationellt att genomgår en könsoperation än att skaffa sig högre utbildning, tex

 

Jag är less på att påpeka det. J*vligt less. Arg över att jag ska behöva påpeka det då andra får det jag får kämpa för helt gratis.

Jag är less på milimeterskalan. Det är dags för sjumilakliven. NU.

Anna Kettner: Om jag hade vetat vad jag vet idag så hade jag stoppat en stor mandelpära i brallan på en gång! ;)