Planen som slog fel - om ett ökande utanförskapNi minns "utanförskap" - detta magiska ord som fick oss att förstå att Maud Olofsson hade en släng av Tourettes. Jag såg alldeles för många intervjuer med henne 2006, 2007 och halva 2008 och jag är osäker på om hon missade att säga det nån gång. Nå, 2009 har det ordet förlorat det mesta av sin magi.
Tidskriften Fokus har en alldeles utmärkt artikel om hur alliansen misslyckats med sin förnämsta profilfråga. Att minska "utanförskapet". Att minska bidragen. Att skapa fler jobb. Det är en alldeles för bra artikel för att den ska stanna bland oss prenumeranter - och den ligger på nätet. Precis här!

Och jag kan inte låta bli att flina lite när jag hör hur Borg och Littorin och Olofsson mekaniskt repeterar att jobben kommer. Tänk, när hörde jag det förra gången?Bilden? Tja vad ska man säga. För många blev alliansens valseger en rejäl spark där det kändes mest....

4 kommentarer:

Hej

Du som är byggjobbare.

Stämmer det att ni snickare oftast har välbetalda jobb som kollektivanställda och sen för att öka på kassan jobbar svart på ledig tid och helger.
Jag har fått ett antal förslag från snickare att jobba "utan kvitto"

Stämmer det

Sosse

 

Det förekommer säkert, men inte i mitt umgänge. Fråga vad de håller på med i såna fall - det är ju när vanligt folk inte vill bidra till svartjobben som de minskar

 
Johan Pettersson

Hade inte utanförskapet varit ännu större utan regeringens politik?

Och minskade inte bidragen fram till alldeles nyligen? (Om man bortser från bidrag pga ökad invandring)

 

Nej och nej. Det som hände var att man bara flyttade pengar - nån minskning har det inte varit fråga om. Plus i en kassa blev minus i en annan. Antalet människor som fick jobb fick det i rekylen av regeringen Perssons åtgärder (och det är hedervärt av Littorin och Borg att inte försöka ta åt sig äran för minskningen av arbetslösa under 2007 och första halvan av 2008).
Det har hela tiden kommit varningssignaler om att regeringens politik istället ökar andelen människor i utsatthet.