Klart förstafemman ska spela. In med Bodström


Socialdemokraterna i Stockholms län gör det enda rätta och plockar in Thomas Bodström som förstanamn på riksdagslistan. Helt rätt tänkt. Läktarproffsen på den här kanten applåderar avmätt och väntar på ytterligare förstärkningar på valbar plats.
Man kan tänka sig ung utlandsfödd kvinna, som synts på pizzakartonger. Men då krävs det en del mod - eller rättare sagt, mycket mod! - av de som sätter ihop listan. Och sen ska man kanske fundera en del över tidigare prestationer hos de som idag sitter i riksdagen - det finns de som skulle vilja se en resultatlista. Och det kanske inte skulle vara en så dum idé...

6 kommentarer:

Jag gillar också hockey, är det gäller nåt, vill säga.:) Men jag är rädd för att både modet och viljan brister på många håll. Det är så förtvivlat många hänsyn som skall tas i klubben.

 

Det skall uppenbart vara politiskt korrekt och då blir det inte ett optimalt resultat.

 

Thomas är inte så jävla vattenkammad som folk verkar tro. Jag vet inte vad politiskt korrekt betyder

 

Ja, vi får väl hoppas att han (T.B.) som styrelserepresentant i Pysslingen följer bolagslagen och dess kriterier att det är hans primära uppgift till ägarna att se till att Pysslingen går med så stor vinst som möjligt!I annat fall bryter han mot bolagslagen och ägarna kan kräva hans avsked!

Bengt Nilsson, socialdemokrat

 

Nej Bengt, det står ingenstans i bolagslagen att styrelsens uppgift är att skapa en så stor vinst som möjligt.
Eftersom det inte finns något som heter bolagslagen utgår jag från att du menar aktiebolagslagen, och därur saxar jag:

'4 § Styrelsen svarar för bolagets organisation och förvaltningen av bolagets angelägenheter.
Styrelsen skall fortlöpande bedöma bolagets och, om bolaget är moderbolag i en koncern, koncernens ekonomiska situation.
Styrelsen skall se till att bolagets organisation är utformad så att bokföringen, medelsförvaltningen och bolagets ekonomiska förhållanden i övrigt kontrolleras på ett betryggande sätt.'

I ett aktiebolag är det sedan revisorer och stämma som slutligen bestämmer om de anser att styrelsen skött sig - och i min värld är det alldeles utmärkt med styrelserepresentanter som ser andra värden än bara vinst.

 

Grattis Piratpartiet för riksdagsplatsen - på mandat från Stockholms Läns valkrets ungdomar!