Men jaga dem gata upp och gata ner....


Ni vet att det svåraste som finns för ett vinnande lag är att ställa om till en fungerande defensiv. Det krävs både vana och geni för att lyckas med det. I vissa lägen kanske man till och med måste byta ut spelare. Alla passar inte för defensiven. Just nu pressas regeringen tillbaka på egen planhalva, och beter sig både förvirrat och sårat. De jävla väljarna fattar inte sitt eget bästa, skulle man kunna sammanfatta de borgerliga supportrarnas analys.

Och givet vill några byta lag - hur smart det nu kan vara när man nästan ser sidbytet? Som om det skulle hjälpa? Att dessutom som den här typen förorda att man skulle plocka bort en partiledare, visar ju att man knappast har nån högre analytisk förmåga. Fler såna rådgivare till regeringen tack!

Peter funderar kring det här - med all rätt. För precis som Jesper Bengtsson skriver i Aftonbladet idag är det naturligtvis skräp att medierna hittintills så devot (googla!) hållit sig på mattan för makten. Och jag tror att just bloggarna här har ett extra ansvar - se till att hålla grytan kokande. För även om den politiska bloggen i Sverige är ytterligt marginaliserad jämfört med hur det ser ut i USA så finns det ett stort värde i att berätta att regeringen är FEG. Och fortsätta med det - idag finns det ett nyhetsflöde som inte fanns för tio år sen, en separat bevakning som måste fortsätta berätta obehagligheter. Annars kan man ju befara att borgerlig media kommer att politiseras allt mer ju närmare valdagen vi kommer.
Det blir ju lätt larvigt när borgerliga skribenter insinuerar att enskilda journalister skulle kunna ha en politisk agenda, som i skulle innebära att de i lönndom bedrev kampanj mot borgerlig regering. Ännu knäppare blir det när man inser att detta tydligen skulle ske via just borgerlig media...
Överhuvudtaget är jag lite förvånad över hur illa man sköter defensiven. Och att man så
tydligt markerar att man redan ser slaget förlorat. Bästa exemplet är ju att fru Olofsson - och gu så deppig hon ser ut numer människan - inte bara kandiderar i Västerbotten utan också i vad som kan kallas för andra änden av centerpartiet, dvs Stockholm. Aldrig har väl det bevingade uttrycket "...tänkte inte på det" varit så användbart....

Man överanalyserar förmodligen inte om man tycker det luktar säkerhetsåtgärd för att försäkra sig om en riksdagsplats. Jag tror inte det räcker. Men först och främst vill jag se M&M få möta alliansen i en rejäl debatt.
Bilden? "Nu ska ni hoppa så här högt..."

0 kommentarer: