Gratis valfråga i Solna - nu kommer Råsunda rivas.


Konstaterar att det idag är officiellt att PEAB köper Råsunda Fotbollstadion från Svenska Fotbollförbundet. Precis det som vi sagt hela tiden ska hända - och därigenom kommer man att göra AIK - i mitt hjärta - hemlöst och sen, pang, har man tvingat in dem på en ny arena, som i varje fall är för liten. Men man kommer få bygga en massa nya dyra bostadsrätter istället!


Jag tror makten i Solna underskattar sin lokala opinion. Även om de importerat en massa lantisar som håller på lag man inte är intresserad av - Göteborg, Malmö, Gefle - ska man inte alls tro att AIK är något man tar lätt på i Solna. I synnerhet som makten i Solna också bakbundit sig själva och kommunens ekonomi i avtalet om SwedBank Arena och en nya galleriastad, som redan från början känns lite som Vällingby centrum eller Nacka Forum, dvs felsatsade. Ungefär som Svenska Fotbollförbundet som nu kör över AIK, och dess möjlighet att få vara med och buda.

Nånstans känns det som högern bjudit in oppositionen i Solna i matchen, och med besked också. När man möter Solnafolk, och inbitna AIK-are i synnerhet, så är de svarta i synen och NU JÄVLAR FÅR DET VARA NOG.

Men man kan ju hoppas att makten i Solna nu slutar tramsa och erkänner att planeringen hela tiden gick ut på att få ett allsvenskt hemmalag till den nya arenan, som ingen vill ha. AIK. Och det alldeles oavsett vad AIK och AIK-arna tycker. Bra jobbat!

Bilden? Yankee Stadium i New York, som flyttades och sen gick det åt helvete. En av de minst populäta arenorna, och så dyra biljetter att vanligt folk slutade gå. Precis som Globen - ett annat skrytbygge som börjat närma sig fiasko

1 kommentarer:

Bra skrivet. Låt Råsunda vara kvar hos AIK.