Stora bloggpriset


Det är bara att erkänna, även jag var på Bloggalan. Det är med flit jag skriver "erkänna" för jag tycker nog det finns en viss högdragenhet i många läger mot vad bloggandet innebär. Inte minst politiska bloggare, men det kanske beror på att många såna har en bakgrund som skribenter i lite fiiinare medier, och kanske har lite svårt för att känna sig jämlik med alla dessa modebloggare.
Som för övrigt fanns i mängder, såg ungefär likadana ut och inte åt av buffén. Nå, det gjorde jag - när man för en gångs skull får frottera sig, och äta gratis, ska man göra det. Jag drack gratis alkohol också, och tuffade försiktigt runt och kikade efter bekanta bloggare. Några såg jag - HBT-sossen, JohannaGraf, Erik Laakso, Kulturbloggen, AlliansfrittSverige - jag och Björn får starta en portal för alla som heter Fridén som bloggar - JonasMorian, och några till. Och sen var där naturligtvis en större skock av de vanligaste liberalerna.
Årets Politiska Blogg blev Opassande.se - i mina ögon en rätt blek blogg, med ungefär samma inriktning som sina medtävlare. Föga opassande med andra ord. Nära på likriktat skulle man kunna säga. En deltagare på galan påstod att det säger en del om vilka som läser Aftonbladet, eftersom det är den blaskan som ligger bakom priset. Fast liksom Laakso måste jag ju gratulera alla som vann, eller som nominerades.
Jag gratulerar även Hanna Fridén, som nominerades i kategorin mode, vilket förnärmade henne såpass att hon skrev om det. Hanna hade velat bli nominerad som politisk blogg, för att på så sätt höja statusen på alla dessa modebloggar. Bra där! Man behöver inte vara korkad för att man är modeintresserad, fast något säger mig att det kommer behövas mer än så för att vända trenden.

3 kommentarer:

Det där fenomenet att tyckas vara lite för mer än andra retar mig till vanvett. Som om vissa bloggar skulle vara bättre än andra pga ämnesval? Som om en tidning om träning skulle vara bättre än en tidning om trädgårdsodling enbart baserat på valet av inriktning? Skitsnack säger jag! Då har man ju missat hela poängen med bloggandet!


Vi diskuterade fenomenet på jobbet förra veckan. Ingen av oss hade hört talas om blondinbellas blogg innan hon var med i Let´s Dance men efter hennes debut i tv så hade samtliga hört mer eller mindre nedvärderade saker om hennes skriverier.


Det som slår mig efter att ha kollat upp hennes blogg är att hon faktiskt tjänar pengar på sitt bloggande. Tillgång och efterfrågan. Hon har ju uppenbarligen vett att utnyttja möjligheten. Så oavsett vad det "fina folket" som skriver de "fina bloggarna" tycker så är det hon och många andra modebloggare som gör affärer på sitt bloggande. Min enda tanke är - kör hårt. Affärer är affärer.


Du skriver: "Som för övrigt fanns i mängder, såg ungefär likadana ut och inte åt av buffén." om modebloggarna. Hmm likadana ut? Tja i dina ögon kanske? Antagligen inte i deras.

 

Faktum är att de såg ungefär likadana ut, och det var jag inte den enda som noterade. Förresten såg killarna ungefär likadana ut också - illasittande Dressmankostym eller rutig utanpåskjorta, men det kan ju ha att göra med vilka som har tid att ränna på partaj mitt i veckan, eller hur?
Det hade varit riktigt trevligt att se en enda snygg kostym bland männen. fast jag måste erkänna att visst var modebloggarna snygga. Fast lika varandra som systrar. Är det nåt dåligt???
Läser man sedan dessa bloggar är det helt otroligt hur lika varandra de är - och jag menar inte det som kritik, utan mer som ett konstaterande. I en viss ålder jagar man ju faktiskt i grupp, och det är otäckt att vara annorlunda.

 

Nej kanske det inte är något fel i att skriva så. Jag bara tyckte mig ana en gnutta av en nedslående ton i den formuleringen. Som du förklarat så förstår jag att du inte menade det som nedvärderade. Ibland är det svårt att tolka det skrivna rätt, man missar ju en hel del då man varken ser kroppsspråk eller hör tonfallet i det som skrivs.

Jag ber om ursäkt för det och får väl "skylla" på mitt för tillfället lättriggade humör.