Varslade blir uppsagda. Det är verkligheten


Alldeles oavsett vad Sveriges mest flexible statsminister i Sveriges mest flexibla regering än påstår (dvs att varsel inte är samma sak som uppsägningar), så leder varsel till uppsägning allt oftare. Och till elände och otrygghet. Nu har Unionen siffror på saken, för de som tvivlat. Länk här.
Frågan är då - vad tycker statsministern om det? NÄR kommer de satsningar som är enda vägen ur krisen? Satsningar på utbildning, stöd till framtida företag, förenklade regler och minskad byråkrati? NÄR tänker Anders Borg använda statens ohyggliga överskott till att faktiskt stimulera inhemsk efterfrågan? NÄR tänker regeringen bita i det principiella äpplet och göra det som fungerar - nämligen att satsa offentliga medel istället för att invänta en feg privat sektor?


Bilden från ett av LO-tidningens utmärkta reportage om krisen - den här gången från Arvika

1 kommentarer:

Vad ska de satsa på mer konkret i såna fall?
I USA satsar man ju nu på att rusta upp infrastrukturen, vilket det finns verkliga behov för. Det kommer att skapa massor med arbetstillfällen.
Att skänka pengar till privata företag för att skapa låtsasbehov tror jag verkligen inte på. Men den offentliga sektorn då?