Moderaterna fiskar i grumliga vatten


Det man kan säga om moderaternas senaste utspel är att de mer och mer bekräftar två saker - att de dels är pressade av en dov opposition bland sina kärnväljare, dels att de skräms av att de trots alla sina satsningar - vilka frågar då vän av ordning men det kan vi ta nån annan gång - inte får det gensvar i opinionen som de vill ha. Dessutom börjar de nog inse att Sverigedemokraterna inte är en problem för vänstern, lika mycket som det är ett problem för högern.

Alltså tar man skeden i vacker hand och landar en rapport som är både populistisk och farlig. man ägnar sig åt de allra enklaste förenklingar som finns, och föreslår lösningar som tangerar lynchjustis. Anledningen är ju att det redan idag finns ett straffsystem som fungerar, men istället väljer man den allra enklaste vägen - ta ifrån busarna sitt medborgarskap.
Tonårsmorsa skriver bra om detta, och jag delar hennes upprördhet. Det är för jävligt att dela upp folk i vi och dom från början, och det finns inte heller något som visar på att deportationer skulle vara effektivt. Herregud - är man EU-medborgare behöver man inte ens söka svenskt medborgarskap för att vara delaktig i systemet, och då funderar man ju hur dessa EU-medborgare i såna fall borde bestraffas.
Folkdomstolar? Lynchningar?

Bilden föreställer Billie Holiday, som här sjunger Strange Fruit, en sång som är långt, långt mer än bara en slagdänga.

1 kommentarer:

Kriminell regering.

Inför direkt demokrati.

Vi behöver dem ändå inte, tjuvar lögnare och stofiler dom är